Στα 362 δισ. δολ. η χρηματιστηριακή αξία των ψηφιακών νομισμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 362 δισ. δολ. η χρηματιστηριακή αξία των ψηφιακών νομισμάτων
Περισσότερα από 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράχθηκαν μέσω ICO το 2018.

Με ταχείς ρυθμούς αναπτύσσεται η αγορά του blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα ένα σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας οικονομίας. Η συνολική χρηματιστηριακή αξία του ψηφιακού νομίσματος υπολογίζεται σε 362 δισεκατομμύρια δολάρια και, σύμφωνα με την PwC, περισσότερα από 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράχθηκαν μέσω ICO το 2018.

Παρόλο που το blockchain θεωρήθηκε αρχικά ως ασφαλής τεχνολογία, υπάρχουν σήμερα διάφορες απειλές και κίνδυνοι για την ψηφιακή ασφάλεια γύρω από την κρυπτο-οικονομία. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι ειδικοί της Kaspersky Lab έχουν εντοπίσει phishing αντίγραφα ενός δημοφιλούς ιστότοπου ICO, στοχευμένες επιθέσεις σε εταιρείες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, adware που αποσκοπούν στην κλοπή κρυπτονομισμάτων και άλλους φορείς επίθεσης.

Προκειμένου να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις, η εταιρεία απευθύνει συστάσεις προς τις επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η «Έξυπνη Αναθεώρηση του Κώδικα Συμβολαίων», η οποία εντοπίζει ελαττώματα και άγνωστα χαρακτηριστικά, καθώς διαπιστώνει ασυμφωνίες μεταξύ των δικαιολογητικών εγγράφων και της επιχειρησιακής λογικής έξυπνων συμβολαίων. Επίσης, την «Αξιολόγηση Ασφάλειας Εφαρμογών», που βοηθά μια startup ομάδα να αναλύσει την κατάσταση της ασφάλειας των εφαρμογών (είτε πρόκειται για μια αποκεντρωμένη είτε για μια παραδοσιακή) που αναπτύχθηκε από μία άλλη startup.
Επένδυση στην κρυπτο-οικονομία

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες που οδηγούν στην ανάπτυξη προϊόντων βασισμένων στο blockchain, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων και των tokens, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την επένδυση στην κρυπτο-οικονομία, καθώς έχει γίνει πόλος έλξης απατεώνων και εγκληματιών. Οι υπηρεσίες blockchain δεν είναι πάντα ασφαλείς, ώστε να αξίζει να επενδύσετε” αναφέρει η εταιρεία. Οι αναλυτές της σχολιάζουν: “Βλέπουμε μια αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιακή ασφάλεια από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που αναζητούν προστασία τόσο από ψηφιακές απειλές όσο και από πρόσθετες ενδείξεις ότι μπορούν να τις εμπιστευτούν οι επενδυτές. Αυτό τους βοηθούμε να επιτύχουν με τη νέα μας προσφορά».

Στα πακέτα των υπηρεσιών που υπάρχουν με σκοπό την υψηλού επιπέδου προστασία στις κρυπτο-ανταλλαγές περιλαμβάνεται η «Αξιολόγηση Ασφάλειας Εφαρμογών», που βοηθά τους ιδιοκτήτες των κρυπτο-ανταλλαγών να ανιχνεύσουν κρίσιμα σφάλματα και να τα αντιμετωπίσουν προτού προκαλέσουν ζημιά. Επίσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χρήση του «Ελέγχου Διείσδυσης», που βοηθά μια κρυπτο-ανταλλαγή να εντοπίσει αδύναμα σημεία στα συστήματά της και να εξασφαλίσει ότι οι χάκερς δεν θα διεισδύσουν εύκολα.

Επιπλέον, την «Πρόληψη Εξαγοράς Λογαριασμού Χρήστη» για την ανίχνευση προσπαθειών από εγκληματίες να αποκτήσουν πρόσβαση στα πορτοφόλια χρηστών.Για κρυπτο-ανταλλαγές που έχουν μόνο τα βασικά μέτρα ψηφιακής ασφάλειας, υπάρχουν πρόσθετες βελτιώσεις, όπως η βοήθεια για ανίχνευση πιθανών δόλιων blockchain συναλλαγών, η πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η αυτόματη αναγνώριση και αντιμετώπιση στοχευμένων επιθέσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider