Με.... πέντε κάμερες θα έρθει το νέο Nokia Pure View (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με.... πέντε κάμερες θα έρθει το νέο Nokia Pure View (vid)

Την ώρα που ο λόγος στα smartphones γυρίζει γύρω από τις φωτογραφικές τους επιδόσεις, ένας ακόμα κατασκευαστής τηλεφώνων υπόσχεται να κάνει την διαφορά φορώντας σε ένα και μόνο τηλέφωνο όχι δύο όχι τρεις αλλά πέντε κάμερες στην πίσω όψη. Ο λόγος για την HMD Global, την εταιρεία που επανέφερε στο προσκήνιο την Nokia, και το νέο μοντέλο PureView.

Το επικείμενο τηλέφωνο από την νέα ιδιοκτήτρια του διάσημου brand θα είναι το πρώτο android smartphone που χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα PureView – το ντεμπούτο του οποίου είχε γίνε το μακρινό 2012. Την εποχή εκείνη το PureView είχε και πάλι ξεχωρίσει για την κορυφαία σε απόδοση κάμερά του, και η HMD, η οποία αγόρασε πέρυσι το εμπορικό σήμα από την Microsoft, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την επωνυμία δίνοντας και πάλι έμφαση στην κάμερα.

Να αναφερθεί εδώ ότι η πρώτη διαρροή για τις πέντε κάμερες του Nokia 9 PureView προήθλε μέσω μιας φωτογραφίας του Evan Blass ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε κι ένα βίντεο στο MySmartPrice.

Σε αυτό φαίνεται πως το κινητό διαθέτει πενταμετρικής φωτογραφικής μηχανής στην πίσω πλευρά σε κυκλική μάλιστα διάταξη με τους φακούς της ZEISS όπως και στα προηγούμενα μοντέλα, με τον ένα εκ των φακών που φαίνεται να είναι το φλας .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συσκευή θα είναι σε θέση να πάρει ταυτόχρονια πέντε λήψεις και κατά συνέπεια 10 φορές περισσότερο φωτισμό από ένα κινητό με έναν μόνο φακό.

Το βίντεο αναφέρει επίσης ότι η συσκευή θα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση Qi και θα διαθέτει οθόνη PureDisplay 5,99 ιντσών με ενσωματωμένο στην οθόνη μηχανισμό αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος.

Το Nokia 9 PureView θα φορά επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845 και θα διαθέτει 6GB μνήμης RAM και χώρο αποθήκευσης 128GB.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει με Android 9 Pie που σημαίνει ότι θα λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος για δύο χρόνια.

Η HMD Global αναμένεται να ανακοινώσει το Nokia 9 PureView αυτό το μήνα, παρότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να δούμε επισήμως στην συσκευή στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας Mobile World Congress τον Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη. Η εταιρεία που επανέφερε τα Nokia έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να αυξήσει θεαματικά το μερίδιο αγοράς, βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην Ευρώπη σύμφωνα με την Canalys, να κερδίσει βραβεία, να σηκώσει μεγάλα ποσά χρηματοδότησης για έρευνα κι ανάπτυξη αλλά και να κερδίσει τους εναπομείναντες πιστούς στην κατηγορία των feature phones, κατηγορία που όλο και μεγαλώνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider