Τηλεπικοινωνίες: Άλλο η Ολλανδία και άλλο η Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεπικοινωνίες: Άλλο η Ολλανδία και άλλο η Ελλάδα

Το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη συμφωνία συγχώνευσης του βραχίονα κινητής τηλεφωνίας της Deutsche Telekom στην Ολλανδία με μονάδα της Tele2 θεωρήθηκε από παράγοντες της αγοράς τηλεπικοινωνιών ως γενικότερη αλλαγή στάσης της περιβόητης Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Comp.) στο θέμα μείωσης των παικτών της αγοράς.

Ωστόσο όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ο παραπάνω ισχυρισμός είναι αβάσιμος γιατί η απόφαση της Ε.Ε. αφορά την αγορά της κινητής τηλεφωνίας στην Ολλανδία και πάρθηκε μετά από μελέτη που διήρκησε έναν χρόνο. Η ΕΕ ενέκρινε την απορρόφηση του τέταρτου πολύ μικρού παρόχου κινητής τηλεφωνίας (με μερίδιο μικρότερο του 5%) από τον τρίτο πάροχο που και οι δύο μαζί θα είναι κάτω από 25% σε μερίδιο.

Παράλληλα, η αγορά της Ολλανδίας είναι πολύ διαφορετική από την ελληνική, με πολλές επιλογές για τον καταναλωτή, καθώς εκεί λειτουργούν 86 MVNOs, ενώ στην Ελλάδα κανένας.

Επίσης ο ανταγωνισμός στην Ολλανδία είναι ισχυρός και οι τιμές κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ στην Ελλάδα οι τιμές είναι αρκετά υψηλότερες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider