Samsung Developer Conference 2018: Οι τεχνολογικές καινοτομίες που θα καθορίσουν το μέλλον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Samsung Developer Conference 2018: Οι τεχνολογικές καινοτομίες που θα καθορίσουν το μέλλον
Toν «κόσμο» του αύριο στο σήμερα έφερε η Samsung κατά το φετινό Samsung Developer Conference 2018. Ποιες είναι λοιπόν οι τεχνολογικές καινοτομίες που θα κυριαρχήσουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια;

Toν «κόσμο» και τις τεχνολογικές εξελίξεις του αύριο στο σήμερα έφερε η Samsung κατά το φετινό Samsung Developer Conference 2018, που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Σαν Φρανσίσκο.

Στο φετινό συνέδριο προγραμματιστών του νοτιοκορεατικού κολοσσού με κεντρικό θέμα «Where Now Meets Next», η Samsung παρουσίασε τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της στους τομείς του Artificial Intelligence και του Internet of Things, καθώς και το μέλλον μίας ακόμα πιο καθηλωτικής εμπειρίας χρήστη.

Για να γίνει πραγματικότητα ο δικτυωμένος τρόπος ζωής, η Samsung διευκολύνει τους προγραμματιστές και τους συνεργάτες της να δημιουργήσουν γρήγορα, να προσφέρουν και να κλιμακώσουν νέες εμπειρίες σε εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε από την ίδρυσή της το 1969 μέχρι σήμερα η Samsung Electronics οδηγεί τις εξελίξεις στη βιομηχανία της τεχνολογίας, αψηφώντας τα όρια και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια τεχνολογική επανάσταση, η οποία έχει αλλάξει τον κόσμο μας περισσότερο τα τελευταία 30 χρόνια από ό,τι στα προηγούμενα 300.

Ποιες είναι οι τεχνολογικές καινοτομίες που θα καθορίσουν τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε η Samsung στο ετήσιο συνέδρο των προγραμματιστών.

samsung- dj kohn

Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) σε όλες τις έξυπνες συσκευές

Το 2015 η Samsung υποσχέθηκε ότι έως το 2020 όλες οι συσκευές της θα είναι συνδεδεμένες. Ήδη σήμερα, περισσότερες από το 90% των έξυπνων συσκευών της, συμπεριλαμβανομένων smartphones, tablets, TVs και οικιακών συσκευών είναι IoT-ready με το ποσοστό να αναμένεται να φτάσει το 100% την χρονιά ορόσημο του 2020.

Στόχος της Samsung είναι να διαμορφώσει μία νέα εποχή δικτυωμένου τρόπου ζωής, όπου οι συσκευές και οι υπηρεσίες θα αλληλεπιδρούν απρόσκοπτα μεταξύ τους.

Για το σκοπό αυτό η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις αξίας άνω των 22 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για να προωθήσει νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη(ΑΙ). Να υπενθυμίσουμε ότι ο νοτιοκορεατικός κολοσσός διαθέτει ένα δίκτυο επτά διεθνών Κέντρων Καινοτομίας σε όλο τον κόσμο.

Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, κατά τη διάρκεια του SDC 2018 η εταιρεία παρουσίασε και την εξέλιξη της ψηφιακής βοηθού Bixby. Η Bixby ξεκίνησε ως ένα έξυπνο περιβάλλον, ένας πρακτικός τρόπος χρήσης της ανθρώπινης φωνής ως μέσο αλληλεπίδρασης με το κινητό και στη συνέχεια ενσωματώθηκε στις τηλεοράσεις και στις οικιακές συσκευές. Πλέον, κάθε δικτυωμένη συσκευή της Samsung θα υποστηρίζεται από τη Bixby, δημιουργώντας νέες εμπειρίες και προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές, καθώς εξελίσσεται σε μία ευφυή πλατφόρμα με δυνατότητα επέκτασης που θα υποστηρίζει διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Internet of Things (IoT) παντού

Επίκεντρο της στρατηγικής της Samsung είναι να προσφέρει πρόσβαση σε ακόμα περισσότερους συνεργάτες και καταναλωτές στο ΙοΤ, καθώς πιστεύει ότι ο δικτυωμένος τρόπος ζωής, που βασίζεται στη νοημοσύνη, αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο για μία απρόσκοπτη ΙοΤ εμπειρία.

Το όραμα της Samsung για ένα δικτυωμένο τρόπο ζωής επικεντρώνεται λοιπόν γύρω από ένα ανοικτό ΙοΤ οικοσύστημα, που ενώνει έναν αυξανόμενο αριθμό συνδεδεμένων συσκευών σε μία ενιαία πλατφόρμα. Η πλατφόρμα SmartThings -διαθέσιμη σε περισσότερες από 200 αγορές- παρέχει μία δικτυωμένη εμπειρία σε μία και μόνο εφαρμογή, φέρνοντας το IoT όχι μόνο στο έξυπνο σπίτι, αλλά και στο αυτοκίνητο, στο γραφείο και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί. Επιπλέον αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά και ανοικτά ΙοΤ οικοσυστήματα και είναι συμβατή όχι μόνο με Samsung συσκευές αλλά και με ένα μεγάλο εύρος συσκευών τρίτων.

Το μέλλον του καινοτόμου User Experience

Στο πλαίσιο του Samsung Developer Conference η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο, έξυπνο και λιτό σχεδιασμό περιβάλλοντος που ονομάζεται One UI, καθώς και την οθόνη Infinity Flex Display. Ο συνδυασμός τους προσφέρει ένα νέο είδος mobile εμπειρίας, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κάνουν πράγματα που δεν μπορούσαν με ένα συμβατικό κινητό.

Στο κατώφλι της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης ανυπομονούμε να δούμε, πού θα μας οδηγήσουν οι εξελίξεις, η πρόοδος σε τομείς όπως το ΑΙ και το IoT, η συνεργασία μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών, συνεργατών και προγραμματιστών, προκειμένου όλο και περισσότεροι καταναλωτές να «μυηθούν» και να απολαύσουν τα οφέλη της τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider