Νέο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στη Νέα Υόρκη από την Samsung

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στη Νέα Υόρκη από την Samsung

Νέο ερευνητικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη Νέα Υόρκη ανοίγει η Samsung Electronics Co., Ltd με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων ΑΙ της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της το κέντρο τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Τσέλσι στη Νέα Υόρκη και επικεφαλής του θα είναι ο Ντάνιελ Ντ. Λι, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Ερευνών της Samsung και διεθνούς φήμης ειδικός στην ρομποτική ΑΙ.

Σε συνεργασία με τον Χ. Σεμπάστιαν Σεούνγκ, εκτελεστικό αντιπρόεδρο στο τμήμα Samsung Research, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης βασισμένες στη νευροεπιστήμη, το νέο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στη Νέα Υόρκη φιλοδοξεί να πρωτοπορήσει στην προηγμένη έρευνα ΑΙ στον τομέα της ρομποτικής.

Επιπλέον, ως επικεφαλής επιστήμονας της Έρευνας στη Samsung Electronics, ο Σεούνγκ θα συμβουλεύει τη Samsung για μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα της προηγμένης έρευνας ΑΙ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung έχει ανακοινώσει την πρόσληψη περί των 1.000 ειδικών επιστημόνων για την επέκταση των ερευνητικών δυνατοτήτων της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Το νέο κέντρο AI είναι το έκτο κατά σειρά της εταιρείας ανά τον κόσμο και θα λειτουργεί σε συνεργασία με τις άλλες εγκαταστάσεις έρευνας ΑΙ της Samsung. Τα άλλα πέντε κέντρα τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται στην Κορέα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά, στη Ρωσία και στη Silicon Valley των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider