Μετά τα ακίνητα του Βωβού η Alpha Bank ετοιμάζει και άλλες πωλήσεις 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά τα ακίνητα του Βωβού η Alpha Bank ετοιμάζει και άλλες πωλήσεις 
Η νέα θυγατρική real estate της Alpha Bank διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 1 δισ. ευρώ.

Με την πώληση του πακέτου ακινήτων που ανήκαν στην Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική (ΜΒΔΤ) να οδεύει σε… αίσιο τέλος και το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει έντονο, η Alpha Bank ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να βγάλει προς πώληση και νέα «πακέτα» από το πλούσιο χαρτοφυλάκιο αξίας 1 δισ. ευρώ που διαθέτει.

Αυτό αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής της νεοσύστατης Alpha Real Estate Management & Investments κ. Γιάννης Γκάνος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η θυγατρική της Alpha Bank διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 1 δισ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει ακίνητα τα οποία ανήκαν από παλαιότερα στην τράπεζα και αυτά που προέρχονται από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Η εταιρεία θα διαθέσει και άλλα πακέτα στην αγορά με βασικό στόχο το μεγαλύτερο μέρος να πωληθεί μέχρι το 2021. Παράλληλα με τις πωλήσεις δεν αποκλείονται και οι συνεργασίες με επενδυτές για την από κοινού ανάπτυξη συγκεκριμένων ακινήτων που μπορούν να αποφέρουν εισόδημα.

Πού οδεύει το πακέτο των ακινήτων Βωβού

Η πώληση του πακέτου των πέντε ακινήτων που ανήκαν στην Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνικής ΑΕ είναι το κρίσιμο τεστ για την πραγματική όρεξη που υπάρχει στην αγορά. Όπως φαίνεται το πείραμα είναι πετυχημένο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το χαρτοφυλάκιο οδεύει σε επενδυτή και μάλιστα με το τίμημα να είναι αρκετά πιο πάνω από την εκτιμώμενη αξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες προτιμητέος αγοραστής στον σχετικό διαγωνισμό που συμμετείχαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι αναδείχθηκε το νεοσύστατο fund, Brook Lane Capital το οποίο υπέβαλε προσφορά κοντά στα 90 εκατ. ευρώ, όταν η αγορά εκτιμούσε την αξία των πέντε ακινήτων στα περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει χώρους γραφείων, κάποιου εκ των οποίων είναι μισθωμένοι σε μεγάλες πολυεθνικές. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία της Vodafone στο Χαλάνδρι, καθώς και κτήριο που μισθώνει η AXA Ασφαλιστική στην οδό Μιχαλακοπούλου και ένα εμπορικό ακίνητο στην Εθνική Οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης το οποίο φιλοξενεί έκθεση γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο πακέτο ακινήτων, πέρα από την Brook Lane, είχαν καταθέσει προσφορές η νεοσύστατη Orilina ΑΕΕΠ, η Dromeus Capital και η Oaktree. Στο πρώτο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών είχαν δηλώσει ενδιαφέρον και όλες οι μεγάλες ΑΕΕΑΠ (Πανγαία, Grivalia, Trastor), χωρίς τελικά να προχωρήσουν σε δεσμευτική προσφορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider