Η FIX δίνει πνοή στις γειτονιές της Αθήνας – Με νέα χρώματα ντύνει το ιστορικό Πάρκο ΦΙΞ η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η FIX δίνει πνοή στις γειτονιές της Αθήνας – Με νέα χρώματα ντύνει το ιστορικό Πάρκο ΦΙΞ η Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η FIX Hellas συμβάλλουν στο έργο ανάπλασης του ιστορικού πάρκου ΦΙΞ.

Την παλιά του δόξα θα ξαναβρεί το ιστορικό πάρκο ΦΙΞ, καθώς η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η FIX Hellas συμβάλλουν στο έργο ανάπλασής του, με στόχο τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου και χώρων αναψυχής σε μία από τις κλασικότερες αθηναϊκές γειτονιές. Μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων που υλοποιείται από το Athens Partnership – προωθώντας τις συμπράξεις μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με στόχο να δημιουργηθεί μια υπεραξία που θα καρπώνονται όλοι οι πολίτες του μεγαλύτερου δήμου της χώρας – η γνωστή ζυθοποιία και η ιστορικότερη ελληνική μπύρα, FIX Hellas, σημείο αναφοράς της ελληνικής κουλτούρας για περισσότερα από 150 χρόνια, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Δήμο Αθηναίων με στόχο την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία και την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη.

insider

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ελάχιστη αναλογία πράσινου στις πόλεις ανά κάτοικο δεν μπορεί να είναι κάτω από τα 9 τ.μ. Ωστόσο, στην Αθήνα η αναλογία αυτή διαμορφώνεται στα 0,96 τ.μ. ανά κάτοικο και στην Θεσσαλονίκη στα 2,14 τ.μ. αντίστοιχα. 

Σε μια εποχή, όπου η υγειονομική κρίση ανέδειξε την αναγκαιότητα για χώρους πρασίνου εντός των πόλεων, η FIX Hellas συμμετέχει στην προσπάθεια ανάπτυξης και αναβάθμισης των χώρων πρασίνου στις γειτονιές της Αθήνας. Έτσι, σε μια έκταση 7.500 τ.μ. στον άξονα της οδού Πατησίων, θα φυτευτούν 4.000 φυτά της μεσογειακής χλωρίδας που παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στον αστικό ιστό και τη ρύπανση, καθώς και χαμηλές ανάγκες σε νερό. 

insider

 

Ο νέος σχεδιασμός του πάρκου έχει γίνει σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχές της αειφορίας, επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση της κατανάλωσης νερού, την ενίσχυση της τοπικής χλωρίδας και πανίδας και τη μείωση των πλημμυρικών φαινομένων με την ελαχιστοποίηση των σκληρών επιφανειών.

insider

Σημείο συνάντησης για τους κατοίκους των Πατησίων σήμερα, το Πάρκο ΦΙΞ θα αποκτήσει αίγλη και επιπρόσθετη περιβαλλοντική και αισθητική αξία, αποτελώντας ένα διαδραστικό green hub για τους Αθηναίους.

Στο κεντρικό τμήμα του πάρκου θα δημιουργηθεί ένας κήπος αφιερωμένος στις αισθήσεις (sensory garden), που θα αποτελείται από φυτά με διαφορετικά χρώματα και υφές φυλλώματος και ανθών, τα οποία παρουσιάζουν έντονο εποχιακό και βοτανικό ενδιαφέρον. Στο νότιο όριο του πάρκου δημιουργείται ένας κήπος αφιερωμένος στη βιοποικιλότητα, με τη φύτευση αειθαλών μεσογειακών θάμνων κάτω από τα δένδρα και υδροχαρών φυτών γύρω από το σιντριβάνι. Η δυτική αλέα με τα πλατάνια τονίζεται με γραμμικές φυτεύσεις πολυετών ποωδών ειδών και θάμνων, ενώ στο ανατολικό όριο με την οδό Πατησίων αποκαθίσταται η επιφάνεια του χλοοτάπητα, με στόχο να αποτελέσει σημείο συνάντησης και διεξαγωγής υπαίθριων δραστηριοτήτων.

insider

 

Η ανάπλαση του πάρκου, σε περιβαλλοντικό επίπεδο, θα συμβάλει στη μείωση της ρύπανσης, στη συντήρηση του εδάφους και στη διατήρηση και ανάπτυξη της βλάστησης, καθώς και στη μείωση της ηχορύπανσης, στην αισθητική βελτίωση της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Θα δημιουργηθούν νέοι χώροι αναψυχής και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων, που θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Αλλά και σε οικονομικό επίπεδο, η αναβάθμιση του πάρκου θα έχει θετικές επιπτώσεις στα ακίνητα, τις επιχειρήσεις και την απασχόληση. 

Επιστρέφοντας αξία στην κοινωνία

insider

Η παράδοση του πάρκου ΦΙΞ στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής έχει παράλληλα και μια συμβολική σημασία. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η FIX Hellas επιστρέφουν με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο, αξία στην κοινωνία, συνεχίζοντας τη μακρόχρονη σύνδεση της ιστορικής μάρκας με τη συγκεκριμένη περιοχή της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider