Νέους νόμους για τη βιώσιμη ανάπτυξη εξετάζει η ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέους νόμους για τη βιώσιμη ανάπτυξη εξετάζει η ΕΕ
Το σχέδιο θα χρειαστεί να λάβει έγκριση από τα κράτη μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα εισαγάγει νέους στόχους μείωσης των αποβλήτων και νόμους βιωσιμότητας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά της ΕΕ είναι ανακυκλώσιμα και σχεδιασμένα να διαρκούν περισσότερο.

«Απώτερος στόχος είναι η αποσύνδεση της εξόρυξης πόρων από την οικονομική μας ανάπτυξη», δήλωσε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ, Virginijus Sinkevicius στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Βάσει του νέου σχεδίου, η Επιτροπή θα υποβάλει νέα νομοθεσία για την απαγόρευση της καταστροφής των απούλητων αγαθών και θα περιορίσει την απλή χρήση και την πρόωρη «αχρησία» των προϊόντων, ιδίως όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον, η νέα στρατηγική θα στοχεύσει στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα καθώς μόνο το 1% των παγκόσμιων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων ανακυκλώνεται επί του παρόντος. «Το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν είναι το νέο πλαστικό», δήλωσε ο Sinkevicius.

Η Επιτροπή θα προτείνει επίσης ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις ηλεκτρικές συσκευές και τις συσκευασίες,τη σταδιακή κατάργηση των μη επαναφορτιζόμενων μπαταριών και τον περιορισμό των απορριμμάτων συσκευασίας.

Το σχέδιο θα χρειαστεί να λάβει έγκριση από τα κράτη μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider