Με υδρογόνο θα ανάψει η ολυμπιακή φλόγα στο Τόκιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με υδρογόνο θα ανάψει η ολυμπιακή φλόγα στο Τόκιο
Ακόμη πιο «πράσινοι» θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020.

Το υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά για να τροφοδοτήσει την ολυμπιακή φλόγα στο Τόκιο, ανέφεραν οι διοργανωτές τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διοργάνωση φιλικών προς το περιβάλλον αγώνων.

Οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να αντισταθμίσουν όλες τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των αγώνων και επίσης να χρησιμοποιήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα στην Ιαπωνία.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Τόκιο 2020» ανέφερε ότι ορισμένα στάδια του ηλεκτρονόμου θα χρησιμοποιούν υδρογόνο, το οποίο δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα όταν καίγεται και θα τροφοδοτήσει επίσης το τελετουργικό Ολυμπιακό καζάνι που θα παρουσιαστεί στις τελετές έναρξης και λήξης των Αγώνων.

Το «Τόκιο 2020» προωθεί σταθερά την εξοικονόμηση ενέργειας

«Κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τους αγώνες, το Τόκιο 2020 προωθεί σταθερά την εξοικονόμηση ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών με σκοπό την υποστήριξη μιας κοινωνίας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα», ανέφεραν σχετικά οι διοργανωτές.

Περίπου 500 οχήματα με κυψέλες υδρογόνου θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίoι θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

Με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider