Μυλωνάς: Η Εθνική σχεδιάζει χρηματοδοτήσεις 3 δισ. ευρώ αποκλειστικά σε ενεργειακά projects

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυλωνάς: Η Εθνική σχεδιάζει χρηματοδοτήσεις 3 δισ. ευρώ αποκλειστικά σε ενεργειακά projects
«Αποτελεί στρατηγικό στόχο της Εθνικής να στηρίξει την εξέλιξη της Ελλάδας σε βασικό ενεργειακό κόμβο στην Ευρώπη», δηλώνει ο Παύλος Μυλωνάς.

Τα φιλόδοξα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη των ενεργειακών projects στην Ελλάδα αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς.

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, σε ενεργειακό συνέδριο, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης, ο κ. Μυλωνάς αποκάλυψε ότι στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η χορήγηση 3 δισ. ευρώ, αποκλειστικά για την προώθηση ενεργειακών projects, σε ορίζοντα 3 ετών.

«Αποτελεί στρατηγικό στόχο της Εθνικής να στηρίξει την εξέλιξη της Ελλάδας σε βασικό ενεργειακό κόμβο στην Ευρώπη», δεσμεύθηκε ο κ. Μυλωνάς, ενώ εξέφρασε τη βούληση της τράπεζας να αναλάβει κυρίαρχο χρηματοδοτικό ρόλο στις ενεργειακές επενδύσεις που σχεδιάζονται στη χώρα.

Αφού υπενθύμισε τους ισχυρούς δεσμούς της Εθνικής Τράπεζας με τους παραδοσιακούς «παίκτες» της εγχώριας αγοράς ενέργειας, ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε την ανάγκη για στροφή στη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται, η οποία δεν είναι άλλη από την «πράσινη» ενέργεια. «Στηρίζουμε ενεργά κάθε πτυχή της πράσινης ενέργειας», δεσμεύθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής.

«Καθώς η Ελλάδα στοχεύει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ενεργειακού της τοπίου, είναι εύλογο οι χρηματοδοτικές ανάγκες να είναι υψηλές. Μπορεί το εγχείρημα να είναι δύσκολο, δεδομένης της πολυπλοκότητας του κλάδου, ωστόσο η χρηματοδότηση είναι απαραίτητες για να προχωρήσουν οι επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας», εξήγησε ο κ. Μυλωνάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider