ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Νέες επενδύσεις 93 εκατ. ευρώ έως το 2023

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Νέες επενδύσεις 93 εκατ. ευρώ έως το 2023
Ο κ.Μπακούρας υπογράμμισε ότι στο τέλος του 2018, οι συνολικές επενδύσεις της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης σε υποδομές και κύρια σε δίκτυα, διαμορφώνονταν σε 546 εκατ. ευρώ.

Σε επενδύσεις ύψους 93 εκατ. ευρώ προχωρά η Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης στην 5ετία μέχρι και το 2023, προσθέτοντας 297 χιλιόμετρα αγωγών στο δίκτυό της, με προοπτική να αυξήσει κατά 63.000 τους οικιακούς πελάτες της, ώστε οι πωλήσεις φυσικού αερίου να ανέρχονται σε 436 εκατ. κυβικά μέτρα, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Λεωνίδας Μπακούρας.

Μιλώντας από το βήμα αποψινής εκδήλωσης που έγινε με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και στη Λάρισα με δορυφορική σύνδεση, ο κ.Μπακούρας υπογράμμισε ότι στο τέλος του 2018, οι συνολικές επενδύσεις της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης σε υποδομές και κύρια σε δίκτυα, διαμορφώνονταν σε 546 εκατ. ευρώ.

«Τα δίκτυά μας σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη εκτείνονται σε 2.335 χλμ., έχουμε εγκατεστημένους 328.682 μετρητές και οι ετήσιες πωλήσεις αερίου έχουν αυξηθεί στα 380 εκατ. κυβικά μέτρα» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια ανάπτυξης και νέων συνδέσεων στην Θεσσαλία, Ευθυμία Καλογήρου, σε σύντομο χαιρετισμό της από το βήμα της εκδήλωσης στη Λάρισα, μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα αποτελέσματα της διείσδυσης του φυσικού αερίου στην περιοχή είναι ιδιαίτερα θετικά και γνωστοποίησε: «τα συμβόλαια που έχουμε με οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες ξεπερνούν σήμερα τα 100.000».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider