Το δυναμικό come back του εργοστασίου της Sunlight

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το δυναμικό come back του εργοστασίου της Sunlight
Η επιχείρηση αναπτύσσεται μετά την καταστροφική πυρκαγιά σα να μην πέρασε μια μέρα.

Υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες καταφέρνουν εν μέσω κρίσης να αναπτυχθούν, να διατηρήσουν 840 θέσεις εργασίας, να δημιουργήσουν παγκόσμιες πατέντες και να κάνουν εξαγωγές σε πάνω από 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια τέτοια επιχείρηση είναι η Sunlight η οποία παράγει μπαταρίες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, η οποία θεωρείται ηγέτιδα στην αγορά μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων εσωτερικού τύπου που χρησιμοποιούνται στην αγορά των μεταφορών και logistics ενώ εξάγει το 98% της παραγωγής της.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι η επιχείρηση κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει την ατυχία μιας μεγάλης πυρκαγιάς στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη και να θέσει ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους για το άμεσο μέλλον. Μάλιστα, η επιχείρηση παρά το γεγονός ότι η πληγείσα γραμμή παραγωγής συνεισέφερε σε μεγάλο ποσοστό του ετήσιου τζίρου της, επανήλθε σα να μην πέρασε μια μέρα. Και παρά την κακή συγκυρία δεν προχώρησε σε καμία απόλυση ενώ έλαβε το μεγαλύτερο ποσόν αποζημίωσης που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, κάτι που όπως φαίνεται αξιοποίησε με στρατηγική και ευελιξία προχωρώντας στην ταχεία ανακατασκευή του εργοστασίου.

Μάλιστα η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στη διεθνή αγορά μπαταριών λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα βιομηχανικής χρήσης με τη σειρά Li.ON FORCE.

Η επιχείρηση, η οποία εδώ και τέσσερις δεκαετίες δραστηριοποιείται στον τομέα συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, έχει καταφέρει ήδη να κατακτήσεις τις διεθνείς αγορές με τις μπαταρίες μολύβδου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), διατηρώντας μερίδιο που πλησιάζει το 10% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων στον συγκεκριμένο τομέα.

Η εταιρεία συνεχίζει την έντονα εξαγωγική της πορεία ισχυροποιώντας την παρουσία της σε νέες προϊοντικές και γεωγραφικές αγορές όπως αυτές της Αμερικής, καθώς και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Αφρική, Ασία και Ωκεανία.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι συνεχίζει να έχει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων και λύσεων (περιλαμβανομένων και μπαταριών λιθίου), που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης, και θα εξασφαλίσουν ότι η Sunlight θα συνεχίσει να είναι ένας από τους πλέον καινοτόμους και αξιόπιστους προμηθευτές μπαταριών, παγκοσμίως.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα η SUNLIGHT διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή αγορά μπαταριών μολύβδου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), διατηρώντας μερίδιο που πλησιάζει το 10% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων στον συγκεκριμένο τομέα. Ήδη σε ευρωπαϊκές αγορές όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία κ.α., όπου αναμένεται ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας λιθίου, η Sunlight συγκεντρώνει πολύ μεγάλα μερίδια και διευρυμένο πελατολόγιο, ενώ έχει ήδη παρουσία στις αγορές της Αμερικής και της Ινδίας όπου τα μερίδιά της αυξάνονται με πολύ υψηλούς ρυθμούς

Πρόσφατα προχώρησε στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας στην Βερόνα της Ιταλίας, με την επωνυμία ECORBA S.R.L. και μετοχικό κεφάλαιο 50.000 ευρώ με στόχο την ευχερέστερη και πιο αποδοτική τροφοδοσία του εργοστασίου ανακύκλωσης της μητρικής στην Κομοτηνή, με α' ύλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider