HSBC: Βουτιά 65% στα προ φόρων κέρδη στο α’ εξάμηνο του 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC: Βουτιά 65% στα προ φόρων κέρδη στο α’ εξάμηνο του 2020
Πτώση 9% κατέγραψαν τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 26,7 δισ. δολαρίων.

Βουτιά 65% κατέγραψαν σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση τα προ φόρων κέρδη της βρετανικής HSBC για το πρώτο εξάμηνο του 2020, λόγω του οικονομικού αντίκτυπου που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNBC, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, βάσει στοιχείων ενεργητικού, ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2020 προ φόρων κέρδη ύψους 4,32 δισ. δολαρίων έναντι κερδών προ φόρων της τάξης των 12,41 δισ. δολαρίων στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Το προ φόρων αποτέλεσμα αποδείχθηκε κατώτερο των προσδοκιών της αγοράς, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν προ φόρων κέρδη ύψους 5,69 δισ. δολαρίων για τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους.

Πτώση 9% κατέγραψαν, αντίστοιχα, τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 26,7 δισ. δολαρίων, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 26,41 δισ. δολαρίων.

Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα, κατέγραψαν πτώση κατά 4% σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση και διαμορφώθηκαν στα 16,53 δισ. δολάρια.

«Γεμάτο» προκλήσεις το α’ εξάμηνο

«Το πρώτο εξάμηνο του 2020 αποδείχθηκε εκείνο με τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε ολόκληρη την ιστορία της τράπεζας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής τράπεζας, Noel Quinn.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider