Amazon: Απειλεί να απολύσει υπαλλήλους της λόγω... κλιματικής αλλαγής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Απειλεί να απολύσει υπαλλήλους της λόγω... κλιματικής αλλαγής
Οι «Υπάλληλοι της Amazon για την Κλιματική Δικαιοσύνη» υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν απειλές επειδή διαμαρτύρονται και αυτό παραβιάζει την πολιτική της.

Με απόλυση «απείλησε» μία ομάδα εργαζομένων της η Amazon, επειδή μίλησαν δημόσια για περιβαλλοντικά θέματα, ζητώντας από την εταιρεία να αναλάβει δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNBC, η ομάδα «Υπάλληλοι της Amazon για την Κλιματική Δικαιοσύνη» υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας δέχτηκαν συστάσεις και απειλές επειδή ζήτησαν από τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου να εντείνει τη δράση της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και με τη διαμαρτυρία τους αυτή παραβίασαν την πολιτική της.

Η εταιρεία είπε ότι η πολιτική της όσον αφορά στα δημόσια σχόλια των εργαζομένων δεν είναι καινούρια και αφορά το σύνολο του προσωπικού της.

Σε μια ανάρτηση στο Twitter, οι εργαζόμενοι έγραψαν ότι το νομικό τμήμα και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Amazon επικοινώνησε μαζί τους και τους «ανέκρινε» για τα σχόλια που είχαν κάνει δημοσίως. Έπειτα, κάποιοι από τους υπαλλήλους έλαβαν email που τους απειλούσε με παραίτηση «αν συνέχιζαν να μιλούν για την επιχείρηση».

Από την πλευρά της, η Amazon δήλωσε στο BBC ότι οι κανόνες δεν είναι καινούργιοι, προσθέτοντας: «Ενημερώσαμε πρόσφατα την πολιτική μας και τη σχετική διαδικασία έγκρισης για να διευκολύνουμε τους υπαλλήλους να συμμετέχουν σε εξωτερικές δραστηριότητες όπως ομιλίες, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και χρήση του λογότυπου της εταιρείας».

«Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε πολιτική της εταιρείας, οι εργαζόμενοι ενδέχεται να δεχτούν συστάσεις από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μας εάν γίνει γνωστή κάποια περίπτωση όπου η πολιτική αυτή δεν ακολουθείται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider