Το Airbnb ετοιμάζει «ερευνητική αποστολή» στην Ανταρκτική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Airbnb ετοιμάζει «ερευνητική αποστολή» στην Ανταρκτική
Έναν ολόκληρο μήνα θα περάσουν στην Ανταρκτική όσοι πάνε στην «αποστολή» του Airbnb.

Ένα ταξίδι που δεν μοιάζει με τα άλλα ετοιμάζει η δημοφιλής πλατφόρμα ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb και προσκαλεί 5 εθελοντές να ταξιδέψουν για ένα μήνα στην Ανταρκτική.

Σύμφωνα με το Thrillist, το Airbnb θέλει να δώσει στους επιστήμονες χρόνο να... ξεκουραστούν και οργανώνει ένα ταξίδι για τις αρχές Δεκεμβρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν 5 τυχεροί εθελοντές και μόνο ένας επιστήμονας. Το ταξίδι θα έχει ερευνητικό χαρακτήρα, με τους εθελοντές να συλλέγουν δείγματα χιονιού και να καταγράφουν τις συνέπειες της ρύπανσης στο παγωμένο οικοσύστημα.

Η επιστήμονας που θα συμμετέχει στην αποστολή, Κρίστι Τζόουνς – Ουίλιαμς τονίζει πως «οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν πως είναι μια απομονωμένη και ανέγγιχτη ήπειρος, όμως τα πρόσφατα στοιχεία που έχουμε συλλέξει δείχνουν ότι ακόμα και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές έχουν επηρεαστεί από το πλαστικό και τη ρύπανση».

«Αυτή η αποστολή θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους «δρόμους» του πλαστικού σε περιοχές όπως η Ανταρκτική».

Όποιος λοιπόν ονειρεύεται να ταξιδέψει στην παγωμένη ήπειρο, έχει την καλύτερη ευκαιρία, όμως η ζωή εκεί δεν είναι ονειρική και σίγουρα καθόλου εύκολη!

Οι εθελοντές θα χρειαστεί να δουλέψουν σκληρά, να τηρήσουν αυστηρό πρόγραμμα και να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες. Από την άλλη όμως, δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο ή κάποια προϋπηρεσία, πέρα από πάθος και περιέργεια, γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Airbnb.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider