Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο απώλειας εσόδων έως και 1,7 δισ. δολαρίων (1,5 δισ. ευρώ) βρίσκεται η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, εάν προχωρήσει η συγχώνευσή της με την Commerzbank.

«Η Deutsche Bank εκτιμά πως αν προχωρήσει σε εξαγορά της Commerzbank, μπορεί να χαθούν έσοδα έως 1,7 δισ. δολαρίων, γιατί δεν θα είναι λίγοι οι πελάτες που θα εγκαταλείψουν το νέο πιστωτικό ίδρυμα», γράφει το Bloomberg, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές.

Τα «σύννεφα» άλλωστε στον κυοφορούμενο τραπεζικό γάμο έχουν ήδη ξεκινήσει… Οι πρώτες διαφωνίες των δύο τραπεζών έχουν να κάνουν με το timing και δη με το πόσο σύντομα θα ενημερώσουν τους βασικούς τους μετόχους για την έκβαση των διαβουλεύσεων.

Και μπορεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Commerzbank, Martin Zielke, να επιθυμεί τη λήψη οριστικής απόφασης το συντομότερο δυνατό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank. Ο Christian Sewing έχει δηλώσει πως θέλει χρόνο για να αξιολογήσει κάθε πιθανή παράμετρο του «κυοφορούμενου» deal. «Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank θα ήθελε να αφήσει το χρόνο να περνάει… ως την 21η Απριλίου ή και αργότερα», γράφει χαρακτηριστικά η Deutsche Welle.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι δύο ισχυρότερες γερμανικές τράπεζες ανακοίνωσαν επισήμως ότι ξεκινούν συζητήσεις για τη μεταξύ τους συγχώνευση στις 17 Μαρτίου.

Οι δύο τράπεζες διαφωνούν και σε ένα ακόμη καίριο στοιχείο, το οποίο δεν είναι άλλο από τον καθορισμό της τιμής την οποία πρέπει να καταβάλλει η Deutsche Bank για να αποκτήσει μετοχές της Commerzbank.