Τα πρώτα σύννεφα στον επικείμενο «γάμο» Deutsche Bank – Commerzbank – Πού διαφωνούν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα πρώτα σύννεφα στον επικείμενο «γάμο» Deutsche Bank – Commerzbank – Πού διαφωνούν
Οι πρώτες διαφωνίες τους έχουν να κάνουν με το timing και δη με το πόσο σύντομα θα ενημερώσουν τους βασικούς τους μετόχους για την έκβαση των διαβουλεύσεων.

Τα πρώτα σύννεφα στον επικείμενο «γάμο» των δύο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, Deutsche Bank και Commerzbank έχουν ήδη αρχίσει να διαφωνούν για θέματα που άπτονται των συζητήσεων αναφορικά με το ενδεχόμενο της μεταξύ τους συγχώνευσης. Οι πρώτες διαφωνίες τους έχουν να κάνουν με το timing και δη με το πόσο σύντομα θα ενημερώσουν τους βασικούς τους μετόχους για την έκβαση των διαβουλεύσεων.

Και μπορεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Commerzbank, Martin Zielke, να επιθυμεί τη λήψη οριστικής απόφασης το συντομότερο δυνατό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank. Ο Christian Sewing έχει δηλώσει πως θέλει χρόνο για να αξιολογήσει κάθε πιθανή παράμετρο του «κυοφορούμενου» deal. «Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank θα ήθελε να αφήσει το χρόνο να περνάει… ως την 21η Απριλίου ή και αργότερα», γράφει χαρακτηριστικά η Deutsche Welle.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι δύο ισχυρότερες γερμανικές τράπεζες ανακοίνωσαν επισήμως ότι ξεκινούν συζητήσεις για τη μεταξύ τους συγχώνευση στις 17 Μαρτίου.

Οι δύο τράπεζες διαφωνούν και σε ένα ακόμη καίριο στοιχείο, το οποίο δεν είναι άλλο από τον καθορισμό της τιμής την οποία πρέπει να καταβάλλει η Deutsche Bank για να αποκτήσει μετοχές της Commerzbank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider