Το Grandland X Hybrid4 αποτελεί την επίσημη είσοδο του εντυπωσιακού SUV της Opel στην υβριδική εποχή. Για την κίνηση του συνεργάζονται ένας 1.600άρης κινητήρας βενζίνης, με δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι χρησιμοποιούν ως πήγη ενέργειας μία μπαταρία χωρητικότητας 13,2 kWh. Η συνολική ισχύς του υβριδικού συνόλου φτάνει τους 300 ίππους, ενώ η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων. 

Opel Grandland X Hybrid4

Την ίδια στιγμή, στη διάθεση του οδηγού τίθενται 4 προγράμματα για να επιλέξει το πως θα κινηθεί: Electric, Hybrid, AWD και Sport, ενώ σε ότι αφορά στη μπαταρία, φορτίζεται μέσω Wallbox 7,4 kW σε περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά, με την αυτονομία κίνησης μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες να αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα. Τα πραγματικά καλά νέα όμως αφορούν στη μέση κατανάλωση καυσίμου του Grandland X Hybrid4, η οποία ανέρχεται σε 2,2 λίτρα / 100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το αυστηρότερο πρότυπο WLTP, με τις εκπόμπες ρύπων στα 49 γρ. / χλμ. CO2. 

Opel Grandland X Hybrid4

Το δημοφιλές SUV εφοδιάζεται επίσης με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από την Opel, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές του επωφελούνται από τις υπηρεσίες του ομίλου PSA, με πρόσβαση σε 85.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, το σύστημα Navi 5.0 IntelliLink δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να προγραμματίσει με εξαιρετική ακρίβεια την εκάστοτε διαδρομή της επιλογής του, καθώς προτείνει εναλλακτικές διαδρομές με βάση την αυτονομία του οχήματος, σε συνδυασμό με τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης και προφανώς την ροή της κυκλοφορίας σε κάθε περίπτωση. 

Opel Grandland X Hybrid4

Τέλος σε ότι αφορά στην έναρξη της εμπορικής πορείας του νέου Opel Grandland X Hybrid4 στην Ευρώπη, καθώς και τις τιμές με τις οποίες θα διατίθεται, επικρατεί προς το παρόν σιγή ιχθύος, ωστόσο σύντομα θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες ανακοινώσεις.