Κινητό και οδήγηση: Ένας επικίνδυνος εθισμός!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινητό και οδήγηση: Ένας επικίνδυνος εθισμός!
Τα smartphones αποτελούν προέκταση των χεριών για την πλειοψηφία του κόσμου, ωστόσο αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει εν ώρα οδήγησης.

Η υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου ακόμη και από οδηγούς κατά τη διάρκεια που κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους, αποτελεί σύγχρονη μάστιγα και ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Όταν ένας άνθρωπος ο οποίος είναι εξαρτημένος από το smartphone του, το χρησιμοποιεί εν ώρα οδήγησης, πολύ απλά θέτει σε κίνδυνο τους συνανθρώπους του.

Σύμφωνα με έρευνες, οι εθισμένοι στο κινητό τους τηλέφωνο παρακολουθούν το δρόμο μόνο κατά το 72% της ώρας που οδηγούν, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ποσοστό για πρόκληση ατυχήματος εξαιτίας της εν λόγω συνήθειας είναι ιδιαίτερα υψηλό. Παράλληλα, το ποσοστό των οδηγών οι οποίοι δεν μπορούν να απεξαρτηθούν από το κινητό τους έχει ανέβει κατά 42% τον τελευταίο χρόνο, από το 4,6% του συνόλου των οδηγών στο 8%, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το γεγονός που κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο το παραπάνω ποσοστό είναι ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες τη βδομάδα. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, καθώς η συγκεκρίμενη κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει ακόμη περισσότερο στα επόμενα χρόνια, όσο δεν εφαρμόζεται κάποιο εξειδικευμένο μέτρο ασφαλείας, το οποίο θα αποτρέπει τους οδηγούς από το να χρησιμοποιούν το κινητό τους εν ώρα οδήγησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider