Mercedes-Benz: Δίνει μπόνους 5.000 ευρώ στο προσωπικό της!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes-Benz: Δίνει μπόνους 5.000 ευρώ στο προσωπικό της!
Η γερμανική φίρμα επιβραβεύει τους περίπου 130.000 εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται στα εργοστάσια της.

Το 2018 ήταν μία καλή χρονιά για τη Mercedes-Benz, καθώς κατέγραψε πωλήσεις της τάξης των 2.310.185 μονάδων σε παγκόσμιο επίπεδο! Πρόκειται για μία εξαιρετική επίδοση, ειδικά αν συνυπολογιστούν οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και κυρίως η μετάβαση από τον κύκλο NEDC στο WLTP, η οποία έλαβε χώρα εντός του προηγούμενου έτους, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Η γερμανική εταιρεία αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο των περίπου 130.000 εργαζομένων της στην εν λόγω επιτυχία, ανακοίνωσε ότι ο καθένας εξ αυτών θα λάβει τον Απρίλιο μπόνους ύψους 4.965 ευρώ! Μπορεί το συγκεκριμένο ποσό να είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο σε αυτό έπαιξε ρόλο η μείωση των κερδών του Ομίλου στα 11,1 δισ. ευρώ, από τα 14,3 δισ. ευρώ του 2017.

Να σημειωθεί επίσης, ότι τα μπόνους (ή αλλιώς χρήματα επιβράβευσης), τα οποία λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, προκύπτουν από τον συνδυασμό του κέρδους της εταιρείας με την απόδοση επί των πωλήσεων. Έτσι λοιπόν η Mercedes-Benz θα καταβάλλει περίπου 5.000 ευρώ στον κάθε εργαζόμενο της για την σημαντική συνεισφορά τους στην περσινή εξαιρετική εμπορική πορεία της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider