ΠΣΕΕΠ: Οι προσλήψεις στα ΕΛΠΕ δεν είναι αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΣΕΕΠ: Οι προσλήψεις στα ΕΛΠΕ δεν είναι αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης

«Προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις το γεγονός πως η συγκεκριµένη ερώτηση έρχεται σε µία χρονική στιγµή όπου οι εργαζόµενοι στην Ενέργεια δίνουν καθηµερινό αγώνα ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση ολόκληρου του Κλάδου, αντιστεκόµενοι στην απόφαση της κυβέρνησης να την εντάξει στον προϋπολογισµό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) με αφορμή το θέμα των προσλήψεων στα ΕΛΠΕ που έθεσαν βουλευτές της ΝΔ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ, αναφέρει ότι:

«Η σωστή, έγκυρη και πολύπλευρη ενηµέρωση γύρω από οποιοδήποτε θέµα µας αφορά αποτελεί υποχρέωσή µας, πολύ δε περισσότερο όταν ασχολούµαστε µε τα κοινά στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αναφερόµαστε σαφώς στην ερώτηση που κατατέθηκε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας από βουλευτές της αξιωµατικής αντιπολίτευσης µε τον τίτλο : «Το κράτος ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τα ΕΛΠΕ». Χωρίς καµία διάθεση να υπερασπιστούµε πρόσωπα και καταστάσεις τόσο στη ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ όσο και στους πολιτικούς προϊσταµένους του αρµόδιου Υπουργείου, οφείλουµε να ενηµερώσουµε και εµείς µε τη σειρά µας την κοινή γνώµη επί του θέµατος.

Οι 300 προσλήψεις που ήδη έχουν γίνει και που αφορούν τεχνικό προσωπικό (Χειριστές) όσο και οι 70 προσλήψεις που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αφορούν προσωπικό Συντήρησης Εγκαταστάσεων, έχουν προκύψει από διµερή συµφωνία µεταξύ Σωµατείου και ∆ιοίκησης από τον Φεβρουάριο του 2016 και δεν φτάνουν.

Το τριετές πλάνο υλοποίησης της Συµφωνίας αυτής µε συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα προέκυψε:

• Μετά από έντονες διαβουλεύσεις µεταξύ των δύο εµπλεκοµένων µερών (Σωµατείο & ∆ιοίκηση)

• Από απεργιακές κινητοποιήσεις που είτε πραγµατοποιήθηκαν είτε είχαν προγραµµατιστεί από το Σωµατείο Εργαζοµένων

• Από την ανάγκη κάλυψης κενών θέσεων εργασίας, η οποία προέκυψε από τα διαδοχικά προγράµµατα εθελουσίων εξόδων εργαζοµένων προκαλώντας δαπάνες εκατοµµυρίων ευρώ, στέρηση της κρίσιµης για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις έµπειρου προσωπικού, και µοιραία τον τραγικό και άδικο χαµό τεσσάρων νέων συναδέλφων µας στο ∆υστύχηµα της 8ης Μαΐου 2015

• Προβλέπει δε, εκτός από προσλήψεις, νέες περιγραφές θέσεων εργασίας, νέο πρόγραµµα εκπαίδευσης, επαναφορά κοµµένων θέσεων εργασίας κ.α. Σε ότι έχει να κάνει τώρα µε τα «αδιαφανή κριτήρια» πρόσληψης στα ΕΛΠΕ, έχουµε να δηλώσουµε πως ως Σωµατείο συµµετέχουµε ως ενεργά µέλη της Επιτροπής Προσλήψεων στη συγκεκριµένη διαδικασία, η οποία χρόνο µε το χρόνο βελτιώνεται και καθίσταται συνεχώς πιο αξιόπιστη ακολουθώντας αδιάβλητη διαδικασία προφορικών και γραπτών εξετάσεων. Προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις το γεγονός πως η συγκεκριµένη ερώτηση έρχεται σε µία χρονική στιγµή όπου οι εργαζόµενοι στην Ενέργεια δίνουν καθηµερινό αγώνα ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση ολόκληρου του Κλάδου, αντιστεκόµενοι στην απόφαση της κυβέρνησης να την εντάξει στον προϋπολογισµό. Η συγκεκριµένη χρονική στιγµή κρίνεται από όλους τους εργαζόµενους στα ΕΛΠΕ, ως η πλέον κρίσιµη και η συγκεκριµένη ερώτηση ρίχνει νερό στο µύλο όσων εποφθαλµιούν στο τελευταίο σηµαντικό περιουσιακό στοιχείο έχει αποµείνει στον ελληνικό λαό. Ένα περιουσιακό στοιχείο που από µόνο του µπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό και κρίσιµο παράγοντα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Σε µια χρονική στιγµή που τα ΕΛΠΕ διαδραµατίζουν καθοριστικό ρόλο στην Εκµετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της πατρίδας µας. Σε µια χρονική στιγµή που ο παράγοντας της ασφάλειας στην εργασία µας, µόνο ΕΩΛΟΣ δεν είναι!!! Επειδή δεν καήκατε εσείς το 2015 αλλά εργαζόµενοι στα ΕΛΠΕ! ∆ηλώνουµε τέλος προς πάσα κατεύθυνση ότι οι συµφωνίες µεταξύ Σωµατείου και Εταιρείας δεν είναι αντικείµενο πολιτικής - κοµµατικής αντιπαράθεσης και ούτε θα επιτρέψουµε να γίνουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider