ΔΑΑ: Άνοδος 8,5% στην επιβατική κίνηση το πρώτο 5μηνο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΔΑΑ: Άνοδος 8,5% στην επιβατική κίνηση το πρώτο 5μηνο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το Μάιο, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 3,1 εκατ., αυξημένη κατά 2,9% σε σύγκριση με το 2024.

Άνοδο της τάξης του 8,5% σημείωσε κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου, φτάνοντας τους 11,62 εκατ. επιβάτες. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 2,4% και 11% αντίστοιχα.

Το Μάιο, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 3,1 εκατ., αυξημένη κατά 2,9% σε σύγκριση με το 2024. Η εγχώρια ζήτηση παρουσίασε πτώση σε σχέση με τα επίπεδα του 2024 κατά 2,1%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση συνέχισε την ανοδική της πορεία υπερβαίνοντας τα επίπεδα του 2024 κατά 5%.

Σημειώνεται ότι τη φετινή χρονιά η περίοδος του Ορθόδοξου Πάσχα εορτάστηκε τον Απρίλιο, ενώ αντίστοιχα, για το 2024, τον Μάιο.

Κινήσεις Αεροσκαφών

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των πέντε πρώτων μηνών του 2025 ανήλθε σε 99.185, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 7,4% σε σχέση με το 2024. Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν μικρή άνοδο της τάξης του 0,8%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 11,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η εξαγγελία της ΔΕΘ που «ξεκλειδώνει» αυξήσεις μισθών από το 2027

Γνωρίστε τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο της Ευρώπης

Windows 95: 31 χρόνια από το λανσάρισμα που άλλαξε για πάντα τα PC

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider