Μπάφετ: Ο Γκρεγκ Άμπελ θα έχει τον τελευταίο λόγο στις επενδυτικές αποφάσεις όταν φύγω

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Ο Γκρεγκ Άμπελ θα έχει τον τελευταίο λόγο στις επενδυτικές αποφάσεις όταν φύγω
Ο 94χρονος μεγαλοεπενδυτής έδωσε την πιο ξεκάθαρη εικόνα μέχρι σήμερα για το σχέδιο διαδοχής του.

Ο Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε το από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων, ότι ο διορισμένος διάδοχός του Γκρεγκ Άμπελ θα είναι αυτός που θα έχει τον τελευταίο λόγο για τις επενδυτικές αποφάσεις της Berkshire Hathaway όταν ο ίδιος δεν θα είναι πλέον στο τιμόνι του επενδυτικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το CNBC, όπως ανέφερε ο «προφήτης της Όμαχα» (όπως είναι το παρατσούκλι του Μπάφετ, λόγω της δεινότητας του στις επενδυτικές προβλέψεις), «θα άφηνα την διαχείρηση κεφαλαίου στον Γκρεγκ καθώς καταλαβαίνει πολύ καλά τις επιχειρήσεις». Και πρόσθεσε ότι αν κάποιος καταλαβαίνει τις επιχειρήσεις, «θα καταλαβαίνει και τις κοινές μετοχές».

Ο Άμπελ, 61 ετών, έγινε γνωστός ως ο «κληρονόμος» του Μπάφετ το 2021, όταν ο Τσάρλι Μάνγκερ - συνοδοιπόρος του Μπάφετ στην Berkshire- έκανε ακούσια την αποκάλυψη στη συνέλευση των μετόχων. Ο Άμπελ επιβλέπει ένα μεγάλο μέρος της μεγάλης «αυτοκρατορίας» της Berkshire, συμπεριλαμβανομένης των τομέων της ενέργειας, των σιδηροδρόμων και του λιανικού εμπορίου.

Διαβάστε ακόμα: Berkshire Hathaway: Αύξηση ρεκόρ λειτουργικών κερδών, μειώνει το μερίδιο της στην Apple

Ο Μπάφετ έδωσε την πιο ξεκάθαρη εικόνα μέχρι σήμερα για το σχέδιο διαδοχής του, μετά από χρόνια εικασιών σχετικά με τους ακριβείς ρόλους των κορυφαίων στελεχών της Berkshire μετά την τελική μετάβαση της ηγεσίας. Ο θρύλος των επενδύσεων Μπάφετ, ο οποίος κλείνει τα 94 τον Αύγουστο, είπε ότι η απόφασή του επηρεάζεται από το πόσο έχουν αυξηθεί τα περιουσιακά στοιχεία της Berkshire.

«Συνήθιζα να σκεφτόμουν διαφορετικά για το πώς θα αντιμετωπιζόταν αυτό, αλλά πιστεύω πλέον ότι η ευθύνη πρέπει να είναι του Διευθύνοντος Συμβούλου και ό,τι κι αν αποφασίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος μπορεί να είναι χρήσιμο», είπε ο Μπάφετ. «Τα ποσά έχουν αυξηθεί τόσο πολύ στη Berkshire και δεν θέλουμε να προσπαθήσουμε να έχουμε 200 ανθρώπους γύρω μας που να διαχειρίζονται από ένα δισεκατομμύριο δολάρια ο καθένας. Απλώς δεν λειτουργεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για του λόγου το αληθές, όπως έγινε γνωστό χθες, η ρευστότητα της Berkshire εκτινάχθηκε σε σχεδόν 189 δισ. δολάρια στα τέλη Μαρτίου, ενώ το γιγάντιο χαρτοφυλάκιο της έχει μετοχές αξίας 362 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ τον Απρίλιο με έσοδα 15,83 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider