Οι αεροπορικές πρέπει να αυξήσουν τα έσοδά τους - Και έχουν βάλει στο «μάτι» τις αποσκευές σας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι αεροπορικές πρέπει να αυξήσουν τα έσοδά τους - Και έχουν βάλει στο «μάτι» τις αποσκευές σας
 Οι αεροπορικές των ΗΠΑ συγκέντρωσαν 6,8 δισ. δολάρια από τις χρεώσεις στις αποσκευές το 2022.

Μετά το πολύ δύσκολο διάστημα της πανδημίας, οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να ανακάμψουν και να καλύψουν τις ζημίες που προκάλεσε η κάθετη πτώση των ταξιδίων διεθνώς. Στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τα έσοδα, ανεβάζουν τις τιμές, βάζοντας τις αποσκευές των ταξιδιωτών στο επίκεντρο των αυξήσεων, με τους τελευταίους όσο περνάει ο καιρός να προσπαθούν να χωρέσουν τα πάντα στις χειραποσκευές τους.

Η Delta Airlines είναι ο τρίτος μεγάλος αερομεταφορέας των ΗΠΑ που αύξησε τις χρεώσεις για τις βαλίτσες τις τελευταίες εβδομάδες, προχωρώντας σε αύξηση 17%. Αυτή μεταφράζεται σε συν 5 δολάρια, με τη χρέωση να φτάνει πλέον τα 35 δολάρια για τις εσωτερικές πτήσεις. Η χρέωση για τη δεύτερη βαλίτσα έφτασε αντίστοιχα στα 45 ευρώ.

Πριν την Delta, οι American Airlines και United Airlines είχαν προχωρήσει σε αντίστοιχες αυξήσεις, 5 δολαρίων, τον Φεβρουάριο, ενώ έξω από το χορό των αυξήσεων δεν έμειναν ούτε οι μικρότερες αεροπορικές όπως οι Alaska Airlines και JetBlue Airways, αντιγράφοντας ο ένας τον άλλον και τηρώντας το «ένστικτο της αγέλης» όπως το χαρακτηρίζουν οι αναλυτές. Το υψηλότερο κόστος εργασίας και η αύξηση στα κόστη συντήρησης «ροκανίζουν» τα έσοδα, κάτι που οδηγεί τις αεροπορικές να αναζητούν άλλους τρόπους χρεώσεων.

Όπως αναφέρει το Associated Press, οι χρεώσεις για τις αποσκευές αποτελούν μία βασική πηγή εσόδων για την αεροπορικές από το 2008 όταν τις εφάρμοσαν, εποχή που οι τιμές των καυσίμων είχαν εκτοξευθεί. Οι αεροπορικές των ΗΠΑ συγκέντρωσαν 6,8 δισ. δολάρια από τις χρεώσεις στις αποσκευές το 2022, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Μεταφορών, από 5,3 δισ. δολάρια το 2021. Η American Airlines ήταν στην πρώτη θέση των εσόδων με 1,4 δισ. δολάρια από τις αποσκευές εκείνο το έτος, κάτι αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 3% των εσόδων της για το 2022. Η United ήταν δεύτερη με 1,1 δισ. δολάρια, το 2,6% των εσόδων της και η Delta τρίτη, με 980 εκατ. δολάρια, το 2,1% των εσόδων της. Οι μετοχές και των τριών εταιρειών έχουν αυξηθεί μεταξύ 7% και 10% το 2024.

Η αύξηση στις χρεώσεις αναμένεται πως θα αντισταθμίσει τη μείωση των τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια. Οι τιμές τους υποχώρησαν κατά 6% τον Ιανουαρίο σε σύγκριση με ένα έτος νωρίτερα, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών καταναλωτή Ιανουαρίου. Η online ταξιδιωτική εταιρεία Hopper αναμένει πως τα εισιτήρια για τις εσωτερικές πτήσεις θα παραμείνουν κάτω από το 2023 και τα επίπεδα προπανδημίας για τουλάχιστον το πρώτο μισό της χρονιάς. Όπως αναφέρει η εταιρεία όσο περισσότερα αεροπλάνα είναι στον αέρα, τόσο αυτό βοηθάει να ρίξει τις τιμές. «Η ελάφρυνση των τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού έρχεται καθώς η χωρητικότητα των θέσεων εσωτερικού έχει διατηρήσει μια αύξηση τουλάχιστον 5% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 καθ' όλη τη διάρκεια του 2023» προσθέτει η Hopper.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεφάλαια 748 εκατ. δολ. στοχεύει να συγκεντρώσει η Reddit στην επερχόμενη IPO

Bayer Ελλάς: Αναδεικνύει λύσεις για την υγεία και την αγροδιατροφή

Απομακρύνεται από την εξαγορά την Currys η Elliott Advisors - Ανοίγει ο δρόμος για την JD.com

gazzetta
gazzetta reader insider insider