Tesla και Mercedes είχαν σχεδόν τα ίδια κέρδη πέρυσι, αλλά από κεφαλαιοποίηση... καμία σχέση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla και Mercedes είχαν σχεδόν τα ίδια κέρδη πέρυσι, αλλά από κεφαλαιοποίηση... καμία σχέση
Σήμερα η Mercedes αποτιμάται στα 71 δισ. ευρώ, ή στα περίπου 78 δισ. δολάρια. Η Tesla, από την άλλη, αξίζει 617 δισ. δολάρια

Τα νούμερα βγήκαν και είδαμε πως η Tesla και η Mercedes είχαν σχεδόν τα ίδια κέρδη το 2023.

Η θρυλική γερμανική κατασκευάστρια αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε κέρδη 14,26 δισ. ευρώ το 2023, μειωμένα κατά 1,7% σε συγκριση με έναν χρόνο πριν. Τα κέρδη της Tesla ανήλθαν στα 15 δισ. δολάρια, βελτιωμένα κατά 19%.

Αυτό που διαφέρει πολύ, όμως, είναι η κεφαλαιοποίηση. Σήμερα η Mercedes αποτιμάται στα 71 δισ. ευρώ, ή στα περίπου 78 δισ. δολάρια. Η Tesla, από την άλλη, αξίζει 617 δισ. δολάρια, ακόμη και παρά την πτώση της μετοχής κατά 22% φέτος.

Η μετοχή της Mercedes κινήθηκε ανοδικά σήμερα, χάρη στο νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως 3 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τις πωλήσεις, οι αναλυτές αναμένουν πολύ μεγαλύτερη αύξηση από την Tesla. Οι πωλήσεις της εκτιμάται ότι θα εκτοξευτούν κατά 81% έως το 2027, αντί 11% που προβλέπεται για την Mercedes.

Η Tesla επίσης δεν έχει το πρόβλημα της Mercedes για το τι θα κάνει με τα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, παρόλο που η μετάβαση στα ηλεκτροκίνητα οχήματα διαρκεί πολύ περισσότερο από όσο φαντάζονταν πολλοί. Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz, Ola Kaellenius, δήλωσε την Πέμπτη ότι η γερμανική εταιρεία θα είναι σε θέση να παράγει κινητήρες εσωτερικής καύσης ολόκληρη την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ηλεκτροκίνηση θα επηρεάσει και τις θέσεις των εργαζόμενων στους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας

Rolls-Royce: Υπερδιπλασιασμός κερδών το 2023 - Άλμα 8% για τη μετοχή της

gazzetta
gazzetta reader insider insider