Ισχυρή κερδοφορία για Mercedes-Benz: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών – «Καμπανάκι» για το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή κερδοφορία για Mercedes-Benz: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών – «Καμπανάκι» για το 2024
Ράλι 4% σημειώνει η μετοχή της Mercedes-Benz το πρωί της Πέμπτης.

Ράλι 4% σημειώνει η μετοχή της Mercedes-Benz το πρωί της Πέμπτης, αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία νίκησε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη το 4ο τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε και ένα νέο πρόγραμμα αγοράς μετοχών, παρά το ηχηρό «καμπανάκι» για «εξαιρετικούς» κινδύνους που εγγυμονούν το επόμενο έτος.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) του τέταρτου τριμήνου ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, σκαρφαλώνοντας στα 4,33 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό για ολόκληρο το έτος στα 19,66 δισ. ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% το 2023 στα 153,2 δισ. ευρώ από 150 δισ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Παράλληλα, ο γερμανικός γίγαντας της αυτοκίνησης ανακοίνωσε επίσης ένα πρόσθετο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 3 δισ. ευρώ αν και προειδοποίησε πως τα σημεία συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα για κρίσιμα εξαρτήματα παραμένουν «σημαντικός παράγοντας κινδύνου». Παράλληλα, επεσήμανε πως ένας «εξαιρετικός βαθμός αβεβαιότητας» περιβάλλει τις γεωπολιτικές εντάσεις και το εμπόριο, ιδιαίτερα στην «σκιά» των συγκρούσεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, αλλά και της έντασης μεταξύ δυτικών δυνάμεων και Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Στην Ινδία η παραγωγή του smartphone Pixel μέχρι το επόμενο τρίμηνο

Ράλι 14% για την Nvidia μετά τον υπερδιπλασιασμό των εσόδων στο δ' τρίμηνο

El País: Η Άνδρος στους 10 καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider