Eurobank: «Πράσινα» και high tech τα νέα γραφεία της Διοίκησης, αναβαθμίζουν το κέντρο της Αθήνας 

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: «Πράσινα» και high tech τα νέα γραφεία της Διοίκησης, αναβαθμίζουν το κέντρο της Αθήνας 
Τα νέα κεντρικά της Eurobank προάγουν ένα νέο μοντέλο ήπιας και βιώσιμης λειτουργίας επαγγελματικών ακινήτων. Τεχνολογικό «κόσμημα» των νέων γραφείων Διοίκησης της Τράπεζας αποτελεί το Signature Room, αίθουσα συνεδριάσεων νέας γενιάς που έχει σχεδιαστεί από την Microsoft.

Σε νέο κτίριο, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Ομήρου 2 και Σταδίου 12, απέναντι από την Παλαιά Βουλή, εγκατέστησε τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης η Eurobank, αξιοποιώντας αυτοτελές πολυώροφο κτίριο 4.500 τ.μ. σε οικόπεδο 430 τ.μ. που απέκτησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ τον Ιούνιο του 2018 και πέρασε στον όμιλο της Τράπεζας με την απορρόφηση της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων.

Το νέο κτίριο Διοίκησης της Eurobank αποτελεί πλέον ένα από τα πρώτα πράσινα γραφεία στην «καρδιά» της πόλης και έργο υψηλού συμβολισμού. Προωθεί την επανατοποθέτηση και επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας. Προάγει ένα νέο μοντέλο ήπιας και βιώσιμης λειτουργίας επαγγελματικών ακινήτων και αναδεικνύει τις προοπτικές ανάπτυξης από την αξιοποίηση των κτιρίων του κέντρου. Ενώ, η ριζική ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος ενισχύει την αναβάθμιση που συντελείται στο ευρύτερο αστικό τοπίο της περιοχής καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά επενδυτικών πρωτοβουλιών που προέρχονται κυρίως από την τουριστική βιομηχανία.

Το πράσινο κτίριο στην καρδιά της πρωτεύουσας φιλοξενεί 100 θέσεις εργασίας υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας και φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο και για επόμενες αναπλάσεις μεγάλου αριθμού κτιρίων στην περιοχή τα οποία ανεγέρθηκαν στη μεταπολεμική Αθήνα.

«H Eurobank επιδιώκει να είναι δημιουργικά παρούσα στη δημόσια ζωή και να συμμετέχει ενεργά σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, σε οτιδήποτε σηματοδοτεί το σύγχρονο και το πρωτοποριακό. Στο πλαίσιο αυτό, συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και επενδύει στην ενίσχυση του ρόλου της περιοχής ως πόλο έλξης, εντός του οποίου εκσυγχρονίζονται και αξιοποιούνται εμβληματικά κτίρια ώστε να δημιουργηθούν νέοι, πράσινοι, επαγγελματικοί χώροι που στεγάζουν επιχειρηματική δραστηριότητα για κομβικούς κλάδους της οικονομίας.

Η απόφασή μας να αναδείξουμε το υπερσύγχρονο, ριζικά ανακαινισμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου & Σταδίου, ως Κτίριο της Ανώτατης Διοίκησης, υπογραμμίζει αυτή μας τη στόχευση. Υπηρετεί παράλληλα τη θέλησή μας για αξιοποίηση ιδιόκτητων ακινήτων του χαρτοφυλακίου μας, με στόχο τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τους εργαζόμενους», δήλωσε χθες κατά την παρουσίαση του κτιρίου σε δημοσιογράφους, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου.

Η ανάπτυξη του νέου κτιρίου Διοίκησης της Eurobank επιτυγχάνει την αισθητική αναβάθμιση και την ένταξή του στον αστικό ιστό με μια νέα, δυναμική, σύγχρονη και ταυτόχρονα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ευαισθητοποιημένη ταυτότητα. Τα μορφολογικά στοιχεία του κελύφους επιλέχθηκαν με μια προσέγγιση σύγχρονη αλλά και ταυτόχρονα διαχρονική και λειτουργική, αποφεύγοντας τον εφήμερο εντυπωσιασμό σε φόρμες και υλικά.

Οι εσωτερικοί χώροι αναβαθμίστηκαν με γνώμονα τη λιτή και ήπια αισθητική, σε ένα περιβάλλον που προάγει τη συνεργασία, τη συμπερίληψη και την υψηλή αποτελεσματικότητα. Το κτίριο επιδρά ενεργητικά στην διαχείριση και βέλτιστη αξιοποίηση του φυσικού φωτός, το οποίο σε συνδυασμό με τα φιλικά στο περιβάλλον υλικά εσωτερικής διακόσμησης, με την άριστη διαχείριση κλιματισμού / αερισμού και με τον κήπο του δώματος, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τους εργαζόμενους στους χώρους του.

Η προσβασιμότητα του κτιρίου σε άτομα με αναπηρία και η άμεση σύνδεση με μέσα μαζικής μεταφοράς προάγουν το σύγχρονο συμπεριληπτικό και βιώσιμο πρότυπο ζωής.

Τεχνολογικό «κόσμημα» των νέων γραφείων Διοίκησης της Eurobank αποτελεί το ειδικά σχεδιασμένο meeting room που ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες για πλήρως διαδραστική επικοινωνία, υποστηρίζοντας την βέλτιστη ανάπτυξη του υβριδικού μοντέλου εργασίας που έχει υιοθετήσει η Eurobank.

Το αποκαλούμενο Signature Room έχει σχεδιαστεί από την Microsoft και αποτελεί μία αίθουσα συνεδριάσεων νέας γενιάς. Το σύνολο του τεχνολογικού εξοπλισμού, σε συνεργασία με τη διαδραστική οθόνη πλαισιώνεται από ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι 7 θέσεων σε σχήμα C. Η υλοποίηση του Signature Room έγινε από την εταιρεία Cyviz. Υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός με νέους H/Y και Laptops επιτρέπουν την εργασία από οποιοδήποτε σημείο εντός και εκτός των κτιρίων της Τράπεζας. Το Signature Room διαθέτει οθόνες 27’’, νέου τύπου πολυμηχανήματα (energy saver), ασύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια. Μέσω μίας μόνο εφαρμογής πραγματοποιείται η πρόσβαση σε εσωτερικές και εξωτερικές τηλεφωνικές κλήσεις ενώ, παράλληλα, πραγματοποιείται αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων της Microsoft για απλοποιημένη επικοινωνία και συνεργασία σε επίπεδο ομάδων με οπτικοακουστική επαφή από οποιαδήποτε συσκευή. Επιπλέον, διατίθενται ασύρματα ακουστικά με τεχνολογία noise cancelation.

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η λειτουργία του κτιρίου είναι σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές LEED (Core & Shell σε επίπεδο Gold). Όσο για την περιβαλλοντική του επίδραση, συγκριτικά με το προηγούμενο κτίριο της Eurobank στο Μέγαρο Μποσοδάκη, το νέο κτίριο Διοίκησης επιτυγχάνει
μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 80%, μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 76%, μείωση της έντασης ενέργειας ανά εργαζόμενο κατά 37% και μείωση της έντασης ενέργειας ανά επιφάνεια κατά 47%.

Τον σχεδιασμό του κτιρίου ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Alexandros N. Tombazis & Associates Architects. Η κατασκευή του έργου ανατέθηκε στην Contractor Ltd, ενώ η διαχείριση του έργου έγινε από την Grivalia Management.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Προς εκτόξευση τα κέρδη εξωτερικού – Άνοιγμα σε νέες αγορές, το καλοκαίρι η δημόσια πρόταση για Ελληνική 

Ακίνητα: Λείπουν 212.000 κατοικίες από την αγορά – Γιατί οι τιμές θα παραμείνουν υψηλά

gazzetta
gazzetta reader insider insider