Eurobank Headquarters: Ένα σύγχρονο «πράσινο κτίριο» στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Headquarters: Ένα σύγχρονο «πράσινο κτίριο» στο κέντρο της Αθήνας
Η Eurobank εγκαινίασε τα νέα γραφεία ανώτατης διοίκησης στο κέντρο της Αθήνα.

Μια ακόμη σημαντική επένδυση στο κέντρο της Αθήνας ολοκληρώθηκε, ενισχύοντας την αναβάθμιση που συντελείται στο ευρύτερο αστικό τοπίο της περιοχής καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά επενδυτικών πρωτοβουλιών που προέρχονται κυρίως από την τουριστική βιομηχανία. Πρόκειται για το κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου 2 και Σταδίου 12, απέναντι από την Παλαιά Βουλή, που από τις αρχές του έτους στεγάζονται τα γραφεία ανώτατης διοίκησης της τράπεζας Eurobank.

Στην παρουσίαση του κτιρίου σε εκπροσώπους του Τύπου, παρουσία της διοίκησης της τράπεζας, του διευθύνοντος σύμβουλού Φωκίωνα Καραβία, του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου Σταύρου Ιωάννου, ανώτατων στελεχών της τράπεζας και εκπροσώπων των αρχιτεκτονικών γραφείων αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέου πράσινου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Το κτίριο που σήμερα έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Eurobank, σχεδιασμένο αρχικά από το γραφείο του Ιωάννη Βικέλα αποτελούσε στο παρελθόν την έδρα της ασφαλιστικής εταιρείας Φοίνιξ. Στη νέα, ριζικά ανακαινισμένη μορφή του, στεγάζει τα γραφεία της ανώτατης διοίκησης της τράπεζας. Η ανάπτυξη του κτιρίου επιτυγχάνει την αισθητική αναβάθμιση και την ένταξή του στον αστικό ιστό με μια νέα, δυναμική, σύγχρονη και ταυτόχρονα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ευαισθητοποιημένη ταυτότητα.

Τα νέα μορφολογικά στοιχεία του κελύφους, σύμφωνα με ενημέρωση από μέρους της τράπεζας, επιλέχθηκαν με μια προσέγγιση σύγχρονη αλλά και ταυτόχρονα διαχρονική και λειτουργική, αποφεύγοντας τον εφήμερο εντυπωσιασμό σε φόρμες και υλικά. Αποδίδουν και συστήνουν ξανά το κτίριο στην πόλη και τους χρήστες του, βελτιωμένο ενεργειακά και λειτουργικά, προσεκτικά συναλλασσόμενο με τα γειτονικά του κτίρια δεδομένου του κομβικού σημείου στο οποίο βρίσκεται. Επίσης επιτυγχάνεται η ολική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων και η δημιουργία πράσινου δώματος με γνώμονα την επίτευξη της βέλτιστης λειτουργικότητας και ενεργειακής απόδοσης, ενός σύγχρονου και πράσινου κτιρίου γραφειακών χώρων με περιβαλλοντική πιστοποίηση κατά το πρότυπο LEED.

Το σύνολο του κτιρίου ενισχύθηκε στατικά και εκσυγχρονίστηκαν όλες οι Η/Μ εγκαταστάσεις. Δημιουργήθηκαν νέοι πυρήνες κυκλοφορίας ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες απαιτήσεις πυρασφάλειας. Το κτίριο έχει περίπου 100 θέσεις εργασίας, ενώ στην ταράτσα του το δώμα αποτελεί χώρο πρασίνου και αναψυχής των χρηστών του κτιρίου.

Αναλυτικότερα, το αυτοτελές πολυώροφο κτίριο των 4.500 τ.μ. σε οικόπεδο 430 τ.μ. απέκτησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ τον Ιούνιο του 2018. Το επενδυτικό πλάνο της Grivalia (η οποία απορροφήθηκε από τον όμιλο Eurobank το 2019) περιελάμβανε τη ριζική ανακατασκευή τού κτιρίου και την ενεργειακή του αναβάθμιση, με σημείο αναφοράς την αισθητική αναβάθμιση των όψεων. Στόχος ήταν να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο υψηλών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας. Τον σχεδιασμό του κτιρίου ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Alexandros N. Tombazis & Associates Architects. Η κατασκευή του έργου ανατέθηκε στην Contractor Ltd, ενώ η διαχείριση του έργου έγινε από την Grivalia Management.

Όπως επισημάνθηκε, το νέο Κτίριο Διοίκησης της Eurobank, αποτελεί έργο υψηλού συμβολισμού, προωθεί την επανατοποθέτηση και επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας, προάγει ένα νέο μοντέλο ήπιας και βιώσιμης λειτουργίας επαγγελματικών ακινήτων και αναδεικνύει τις προοπτικές ανάπτυξης από την αξιοποίηση των κτιρίων του κέντρου.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου επισήμανε ότι «η Eurobank επιδιώκει να είναι δημιουργικά παρούσα στη δημόσια ζωή και να συμμετέχει ενεργά σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, σε οτιδήποτε σηματοδοτεί το σύγχρονο και το πρωτοποριακό». «Στο πλαίσιο αυτό, συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και επενδύει στην ενίσχυση του ρόλου τής περιοχής ως πόλο έλξης, εντός του οποίου εκσυγχρονίζονται και αξιοποιούνται εμβληματικά κτίρια ώστε να δημιουργηθούν νέοι, πράσινοι, επαγγελματικοί χώροι που στεγάζουν επιχειρηματική δραστηριότητα για κομβικούς κλάδους της οικονομίας. Η απόφασή μας να αναδείξουμε το υπερσύγχρονο, ριζικά ανακαινισμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου & Σταδίου, ως κτίριο της Ανώτατης Διοίκησης, υπογραμμίζει αυτή μας τη στόχευση. Υπηρετεί παράλληλα τη θέλησή μας για αξιοποίηση ιδιόκτητων ακινήτων του χαρτοφυλακίου μας, με στόχο τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τους εργαζόμενους. Τα νέα μας γραφεία, με σύγχρονη, υψηλής αισθητικής, λιτή γραμμή, ακριβώς απέναντι από το ιστορικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, που κοσμεί την περιοχή, αναβαθμίζουν ευρύτερα την ιστορική πλατεία Κολοκοτρώνη, που συνδέθηκε με την κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου για έναν περίπου αιώνα. Στηρίζουμε έμπρακτα την αναγέννηση του κέντρου της πόλης και την μετεξέλιξή του σε ένα καλαίσθητο, σύγχρονο κόμβο επιχειρηματικής ανάπτυξης, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα», προσέθεσε ο Σταύρος Ιωάννου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευ. Μυτιληναίος: H ΜΕΤΚΑ παρέδωσε το «Άκτιο-Αμβρακία» εμπρόθεσμα και με υψηλά standard ποιότητας

«Ράλι» διαρκείας στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες σε νέα υψηλά - Αλλάζει η μεγάλη εικόνα

Τι γίνεται με την πληρωμή των οικολογικών σχημάτων και των συνδεδεμένων ενισχύσεων;

gazzetta
gazzetta reader insider insider