Διευρύνει το αποτύπωμά της σε Ελλάδα και Ρουμανία η Xiaomi

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνει το αποτύπωμά της σε Ελλάδα και Ρουμανία η Xiaomi
Η νέα σειρά Redmi Note 13 και τα σχέδια για επέκταση στην premium κατηγορία.

Εντατικές προσπάθειες να ενισχύσει περαιτέρω το αποτύπωμά της στη μεσαία κατηγορία συσκευών πραγματοποιεί η Xiaomi η οποία ήδη τα τελευταία χρόνια, έχει κατακτήσει την δεύτερη θέση της ελληνικής αγοράς με βάση τον αριθμό των πωληθέντων συσκευών. Στα μελλοντικά σχέδιά της δε, περιλαμβάνεται και η διεύρυνση του μεριδίου της στην premium κατηγορία, τόσο στην αγορά της Ελλάδας όσο και σε αυτήν της Ρουμανίας, την διανομή της οποίας έχει αναλάβει ο Όμιλος της Quest.

Ενδεικτική της έμφασης που δίνεται ήταν η ευρεία δημοσιογραφική αποστολή που διοργανώθηκε στη Ρουμανία χθες, με φιλοξενούμενους από πολλές βαλκανικές χώρες, για την παρουσίαση των νέων μοντέλων της σειράς Redmi Note 13. Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα η κινεζική εταιρεία παρουσίασε πέντε νέες συσκευές που θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα από τις 25 Ιανουαρίου, και οι οποίες ανήκουν μεν στην midrange κατηγορία (σ.σ. ξεκινούν από 239,90 και φτάνουν τα 539,90), «φορούν» όμως και αρκετά premium χαρακτηριστικά.

Τα πέντε νέα μοντέλα της σειράς Redmi Note 13

Σε αυτά συγκαταλέγονται ο πολύ ισχυρός επεξεργαστής τους (MediaTek Dimensity 7200-Ultra, Snapdragon ® 7s Gen 2 Mobile Platform και MediaTek Helio G99-Ultra ανάλογα το μοντέλο), η ανθεκτικότητά τους που επισφραγίζεται από την πιστοποίηση IP68 και από το Corning Gorilla Glass Victus ® το οποίο φορούν για πρώτη φορά, η 6,67 ιντσών AMOLED οθόνη του Pro+ με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.5K ανάλυση και 1800 nits φωτεινότητας αλλά και η γρήγορη φόρτιση (στα 120 Watt) που υποστηρίζει το ισχυρό της σειράς, επιτρέποντάς στη συσκευή να φορτίζει πλήρως μέσα σε μόλις 19 λεπτά. Στα δυνατά χαρακτηριστικά εντάσσεται φυσικά και η κάμερά των 200 MP με optical image stabilization (OIS) για λήψεις με πολύ καλή ευκρίνεια, προσφέροντας μια εμπειρία που εντοπίζει κανείς σε ναυαρχίδες άλλων κατασκευαστών.

Οι προσδοκίες για την πορεία των νέων συσκευών είναι υψηλές, δεδομένης και της απήχησης που έχει το brand τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Να θυμίσουμε ότι η Xiaomi έχει διευρύνει το μερίδιό της κοντά στο 32% από άποψη πωληθέντων τεμαχίων, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στην εγχώρια λίστα με τους κορυφαίους κατασκευαστές. Ο πρώτος παίκτης είναι η Samsung με μερίδιο που φτάνει κοντά το 40% ενώ μετά την Xiaomi βρίσκεται η Apple το μερίδιο της οποίας τεμαχιακά κυμαίνεται κοντά στο 15%. Σε αξία δε, είναι στην τρίτη θέση με τις Apple και Samsung να προηγούνται.

Σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένης της ανοδικής πορείας που έχουν τα τελευταία χρόνια οι premium συσκευές, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περαιτέρω και στην υψηλή κατηγορία, η οποία είναι ήδη αρκετά δημοφιλής στην Κίνα.

Ανοδική πορεία δείχνει να έχει πάρει και η Ρουμανική αγορά, η οποία έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ελληνική και πολύ πιο έντονο ανταγωνισμό, αν σκεφτεί κανείς ότι επί ελληνικού εδάφους το 90% και πλέον της αγοράς smartphones κατευθύνεται σε μόλις 3 κατασκευαστές. Στη Ρουμανία τα μερίδια της εταιρείας προσεγγίζουν σύμφωνα με πληροφορίες το 15%, μετά και το restart που πραγματοποίησε με τον Όμιλο της Quest.

Εξαιρετικά ισχυρό παραμένει τέλος και το οικοσύστημα των συσκευών και μάλιστα όχι μόνο αυτό των περιφερειακών για κινητά τηλέφωνα. Και στα περιφερειακά, αρχής γενομένης από τις 25 Ιανουαρίου, αναμένονται δύο νέες προσθήκες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση της Ρουμανίας.

Ο λόγος για τα νέα ακουστικά Redmi Buds 5 που έρχονται σε δύο εκδόσεις. Τα Redmi Buds 5 έρχονται σε 3 χρώματα (Μαύρο, Άσπρο και Μπλε), υποστηρίζοντας ενεργή ακύρωση θορύβων για απομόνωση των εξωτερικών θορύβων έως και 46dB.

Όσο για την Pro έκδοση των Redmi Buds 5 έχει καλύτερη ενεργή ακύρωση θορύβου (52db) με παρουσία δύο μικροφώνων σε κάθε ακουστικό, αυτονομία έως 10 ώρες και δυνατότητα ταυτόχρονης έξυπνης σύνδεσης με πολλαπλές συσκευές. Και τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας από τις 25 Ιανουαρίου με τιμές €49,9 (Redmi Buds 5) και €89,9 (Redmi Buds 5 Pro).

Σημειωτέον ότι στο πλαίσιο του λανσαρίσματος της νέας σειράς, όπως ανακοινώθηκε, θα τρέξει προωθητική ενέργεια η οποία θα προσφέρει με την αγορά του Redmi Note 13 4G ή του Redmi Note 13 5G, τα Redmi Buds 5 Black. Αντίστοιχα όσοι προμηθευτούν τα Redmi Note 13 Pro 4G, Redmi Note 13 Pro 5G και Redmi Note 13 Pro+ 5G, θα πάρουν μαζί δωρεάν τα Redmi Buds 5 Pro Black ακουστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα Redmi Note 13 της Xiaomi - Τιμές και χαρακτηριστικά

Από τα κινητά στα αυτοκίνητα: Η Xiaomi παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα

Xiaomi: Αύξηση 147% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη-Πάνω από 18 επιχειρησιακές δράσεις σημείωσαν ρεκόρ

gazzetta
gazzetta reader insider insider