Από τα κινητά στα αυτοκίνητα: Η Xiaomi παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από τα κινητά στα αυτοκίνητα: Η Xiaomi παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα
Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone, ανακοίνωσε ότι στοχεύει να γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Xiaomi, παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι να γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

Το sedan της Xiaomi, που φέρει την ονομασία SU7, είναι ένα μοντέλο που αναμένεται να αξιοποιήσει στο έπακρο το κοινό λειτουργικό του σύστημα με τα δημοφιλή τηλέφωνα της εταιρείας.

Όμως, το αυτοκίνητο κάνει το ντεμπούτο του σε μια εποχή που η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο παλεύει με την υπερπληθώρα προσφοράς οχημάτων και την επιβράδυνση της ζήτησης που έχουν πυροδοτήσει έναν τρομακτικό πόλεμο τιμών.

Αυτό δεν εμπόδισε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Xiaomi, Lei Jun, να περιγράψει τις μεγάλες του φιλοδοξίες που περιλαμβάνουν «ένα ονειρικό αμάξι, συγκρίσιμο με τις Porsche και τα Tesla».

«Δουλεύοντας σκληρά τα επόμενα 15 έως 20 χρόνια, θα γίνουμε μία από τις 5 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, προσπαθώντας να ανυψώσουμε τη συνολική αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας», δήλωσε ο Lei στην εκδήλωση της παρουσίασης του οχήματος.

Όπως πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η Xiaomi επιδιώκει να διαφοροποιηθεί πέρα από τη βασική της δραστηριότητα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα -ένα σχέδιο που παρουσίασε για πρώτη φορά το 2021.

Έχει δεσμευτεί να επενδύσει 10 δισ. δολάρια σε αυτοκίνητα σε ορίζοντα δεκαετίας και είναι ένας από τους λίγους νέους παίκτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, καθώς οι αρχές ήταν απρόθυμες να εντείνουν το φαινόμενο της υπερπροσφοράς.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης στο Πεκίνο, ο Lei είπε ότι οι δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων Xiaomi θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας.

Τα αυτοκίνητα με το σήμα Xiaomi θα παράγονται από μια μονάδα της κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας BAIC Group σε εργοστάσιο του Πεκίνου με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 200.000 οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider