Η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια
Η χρηματιστηριακή αξία της Apple ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, αφού οι μετοχές της ενισχύθηκαν 2% στα 193,42 δολάρια ανά μετοχή την Τρίτη.

Η χρηματιστηριακή αξία της Apple ξεπέρασε σήμερα τα 3 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, καθώς οι μετοχές της ενισχύθηκαν 2% στα 193,42 δολάρια ανά μετοχή.

Η αξία της Apple είχε περάσει επίσημα το όριο των 3 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά τον Ιούνιο, ενώ είχε πάρει μια πρώτη γεύση από αυτό το επίπεδο τον Δεκέμβριο του 2022, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών. Η μετοχή της Apple αναρριχήθηκε σε ιστορικό υψηλό στις 31 Ιουλίου και παραμένει η πιο πολύτιμη εταιρεία που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Το ορόσημο είναι ένα σημάδι της ανθεκτικότητας της Apple – η τιμή της μετοχής της κατασκευάστριας του iPhone έχει αυξηθεί πάνω από 48% μέχρι στιγμής φέτος – παρόλο που η εταιρεία μειώνει τον συνολικό αριθμό μετοχών της μέσω επαναγορών.

Οι επενδυτές βλέπουν την Apple ως ένα «οχυρό» με σημαντικές ταμειακές ροές, παγκοσμίως γνωστά προϊόντα και ισχυρά προγράμματα επιστροφής ρευστότητας στους μετόχους, ακόμη και όταν η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με βραδύτερη ανάπτυξη ή με προβλήματα σε αγορές όπως η Κίνα.

Για τη χρήση 2023 της Apple, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, καταγράφηκαν συνολικά έσοδα 383,29 δισ. δολαρίων, μειωμένα κατά περίπου 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Η Apple προειδοποίησε επίσης τον Νοέμβριο ότι δεν αναμένει αύξηση των εσόδων σε ετήσια βάση στο πολύ σημαντικό τρίμηνο του Δεκεμβρίου, που είναι και το πρώτο πλήρες τρίμηνο για τις πωλήσεις iPhone 15. Το επόμενο έτος, η Apple θα κυκλοφορήσει τα γυαλιά εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας Vision Pro, την πρώτη της μεγάλη υπολογιστική πλατφόρμα από τότε που παρουσίασε το Apple Watch το 2014.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Πρώτες back-to-back απώλειες για τον Dow Jones εδώ και έναν μήνα - Ξανά πάνω από τα 3 τρισ. η Apple

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 43.000 δολ. για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022 - «Άλμα» 160% το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider