Πειραιώς: Πάνω από 1,7 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο - Άντληση 500 εκατ. ευρώ με κουπόνι 6,75%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πειραιώς: Πάνω από 1,7 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο - Άντληση 500 εκατ. ευρώ με κουπόνι 6,75%
Τράπεζα Πειραιώς
Το θετικό κλίμα που επικρατεί για τις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική αγορά θέλει να καρπωθεί η Πειραιώς βγαίνοντας στις αγορές.

Τελ. ενημέρωση 15:55

Εκρηκτική ήταν η ζήτηση που καταγράφηκε για το νέο ομόλογο της Πειραιώς με το οποίο η τράπεζα άντλησε 500 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι προσφορές ξεπέρασαν άνετα τα 1,7 δισ. ευρώ, ήτοι πάνω από τρεις φορές υπερκάλυψη.

Τα κεφάλαια που σήκωσε από τις αγορές η Πειραιώς μέσω ενός senior preferred τίτλου 6NC5, δηλαδή εξαετούς διάρκειας με non call για τα πρώτα πέντε έτη κατευθύνονται για την ενίσχυση των MREL.

Η επιτυχία της έκδοσης κρίνεται από το γεγονός πως οι προσφορές από του θεσμικούς ξεπέρασαν τα 1,7 δισ. ευρώ με το επιτόκιο να χαμηλώνει σημαντικά από το 7,125% που είχε οριστεί ως αρχική καθοδήγηση στο 6,875%, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του insider.gr, με το κουπόνι μάλιστα στο 6,75%.

Η θετική αυτή εξέλιξη σηματοδοτεί το άκρως ισχυρό ενδιαφέρον που υπάρχει από τους ξένους θεσμικούς προς τις ελληνικές τράπεζες και την εγχώρια αγορά.

Την έκδοση ανέλαβαν να τρέξουν είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley και UBS Investment Bank.

Όπως αναφέρουν πηγές της Τράπεζας στο insider.gr, ο σχετικός δείκτης για φέτος (21,8%) έχει ικανοποιηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο, ενώ βάσει του νέου business plan που εκπονεί η Τράπεζα και θα παρουσιάσει στα τέλη Φεβρουαρίου 2024 μαζί με τα ετήσια αποτελέσματα της χρήσης 2023, φαίνεται ότι την ερχόμενη χρονιά η Τράπεζα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε τρεις εκδόσεις, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί επίσης πως σήμερα, οι προβολείς στράφηκαν στις ελληνικές τράπεζες στο City του Λονδίνου, καθώς πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους επικεφαλής CEO των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, την οποία συντόνιζε η αναλύτρια της Morgan Stanley, Nida Iqbal. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών για τις ελληνικές τράπεζες ήταν υψηλό και αποτυπώθηκε στον αριθμό των συναντήσεων που πραγματοποιήσαν με τις διοικήσεις αυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρό ενδιαφέρον για Ελλάδα στο συνέδριο της Morgan Stanley – Τι συζητήθηκε στα τετ–α–τετ των επενδυτών με τους Έλληνες τραπεζίτες

Πολύ καλό το συνέδριο - Μέρισμα και πόσο - Προσωπικοί λόγοι... γενικώς

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Οι πελάτες αξιολογούν τη δέσμευση κάθε τράπεζας στην άσκηση υπεύθυνης τραπεζικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider