Μεγάλη δωρεά από τον Μπάφετ - «Η Berkshire θα έχει διάρκεια»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη δωρεά από τον Μπάφετ - «Η Berkshire θα έχει διάρκεια»
Δωρίζει μετοχές της αυτοκρατορίας του ο Μπάφετ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα καθώς το είχε υποσχεθεί στον εαυτό του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε περισσότερα από 870 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Berkshire Hathaway σε τέσσερα ιδρύματα πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, διαβεβαιώνοντας τους επενδυτές σε μια επιστολή ότι ο όμιλος είναι «χτισμένος για να διαρκέσει».

Ο 93χρονος θρυλικός επενδυτής δώρισε 1,5 εκατομμύριο μετοχές κλάσης Β του ομίλου του στο Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, που πήρε το όνομά του από την πρώτη του σύζυγο. Έδωσε επίσης 300.000 μετοχές κλάσης Β σε καθένα από τα τρία ιδρύματα που διευθύνουν τα παιδιά του: το Ίδρυμα Sherwood, το Ίδρυμα Howard G. Buffett και το Ίδρυμα NoVo.

«Οι δωρεές αποτελούν υποσχέσεις που έδωσα στον εαυτό μου το 2006 και θα συνεχιστούν έως το θάνατό μου», είπε ο Μπάφετ σε μια δήλωσή του.

Παρόμοιες δωρεές έκανε την παραμονή των Ευχαριστιών πέρυσι. Ο Μπάφετ κάνει ετήσιες δωρεές στις ίδιες φιλανθρωπικές οργανώσεις από το 2006.

Η Berkshire αποτελεί όμιλο καλά εδραιωμένων επιχειρήσεων που εκτείνονται από την ασφαλιστική Geico και την BNSF Railway έως το 6% της Apple.

Έχει δημιουργηθεί για αντέξει η Berkshire

Στην επιστολή του, ο θρυλικός επενδυτής επιβεβαίωσε στους μετόχους της Berkshire ότι η αυτοκρατορία που έχει δημιουργήσει στις τελευταίες έξι δεκαετίες θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου, ακόμη και χωρίς την επίβλεψή του.
«Βραχυπρόθεσμα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Berkshire θα στηριχθούν από τον ευρύτερο όμιλο. Σύντομα ωστόσο,
η Berkshire θα κερδίσει τη φήμη που της αξίζει», είπε ο Μπάφετ. «Η φθορά μπορεί έρθει σε όλους τους τύπους μεγάλων ιδρυμάτων. Κάτι τέτοιο όμως, δεν είναι αναπόφευκτο. Το πλεονέκτημα της Berkshire είναι ότι έχει κατασκευαστεί για να διαρκεί».

Ο Γκρεγκ Άμπελ, αντιπρόεδρος στη Berkshire, ορίστηκε διάδοχος του Μπάφετ, με τον επενδυτή να του πλέκει το εγκώμιο.
Όσο για την τεράστια περιουσία του; Τα τρία παιδιά του Μπάφετ θα είναι οι εκτελεστές της διαθήκης του και οι άνθρωποι που θα μοιραστούν σχεδόν όλη την περιουσία του Μπάφετ. «Τα παιδιά μου, όπως και εγώ, πιστεύουμε πως ο πλούτος δεν σε κάνει ούτε σοφό ούτε κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία: @gettyImages

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

OpenAI: Επιστρέφει ως CEO ο Altman μετά το «τσουνάμι» αντιδράσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider