Η Google πληρώνει στην Apple το 36% των εσόδων από τις αναζητήσεις στον Safari

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google πληρώνει στην Apple το 36% των εσόδων από τις αναζητήσεις στον Safari
Η Google πληρώνει στην Apple περισσότερο από το ένα τρίτο των εσόδων της από αναζητήσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, σύμφωνα με δήλωση εκπρόσωπου της Alphabet στο δικαστήριο.

Η Google πληρώνει στην Apple περισσότερο από το ένα τρίτο των εσόδων της από αναζητήσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, σύμφωνα με δήλωση εκπρόσωπου της Alphabet στο δικαστήριο, εν μέσω της παρατεταμένης δικαστικής μάχης ανάμεσα στην Google και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την «αντιμονοπωλιακή πολιτική» της εταιρείας.

Το ποσοστό 36%, το οποίο δεν ήταν προηγουμένως γνωστό στο κοινό, είναι μία από τις πιο ξεκάθαρες ενδείξεις για το πόσο επικερδής είναι η υπάρχουσα συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες, η οποία καθιστά τη Google προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari που υπάρχει σε όλες τις συσκευές που κυκλοφορεί η Apple. Και οι δύο εταιρείες, έχουν πασχίσει να περιορίσουν τις αποκαλύψεις για την συμφωνία, καθώς ισχυρίζονται πως μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις από τον ανταγωνισμό.

Η αποκάλυψη του ποσοστού, την οποία έκανε ο οικονομικός εμπειρογνώμονας της Google και καθηγητής Πανεπιστημίου του Σικάγο, Κέβιν Μέρφι, ήταν σίγουρα κάτι που δεν αναμενόταν, και συνέβη κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του για την υπεράσπιση της Alphabet εναντίον στις κατηγορίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης πως η εταιρεία διατηρεί παράνομα δεσπόζουσα θέση στην αγορά των μηχανών αναζήτησης και στη διαφημιστική αγορά.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Τζον Σιμιντκλέιν, ο βασικός δικηγόρος της Google, έκανα μορφασμό απογοήτευσης όταν άκουσε την αποκάλυψη του Μέρφι.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Bernstein, Toni Sacconaghi, η Apple αναμένεται να έχει έσοδα 19 δισ. δολαρίων το 2023 ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Google.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Home Depot: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο - «Άλμα» 6% για τη μετοχή

Vodafone: Άλμα 4,7% στα έσοδα από υπηρεσίες το β' τρίμηνο - Ισχυρή ώθηση από Γερμανία

Η Glencore εξαγοράζει το 77% της επιχείρησης άνθρακα της Teck για 6,93 δισ. δολ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider