Commerzbank: Κέρδη άνω των προσδοκιών το γ' τρίμηνο - Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 600 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Commerzbank: Κέρδη άνω των προσδοκιών το γ' τρίμηνο - Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 600 εκατ. ευρώ
Καθαρά κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η Commerzbank, λαμβάνοντας ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια, ενώ ανακοίνωσε και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Καθαρά κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η Commerzbank, λαμβάνοντας ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια, ενώ ανακοίνωσε και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, η κερδοφορία του γ' τριμήνου ανήλθε σε 684 εκατ. ευρώ, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 619 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 34%, σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 2,17 δισ. ευρώ.

Η γερμανική τράπεζα επωφελήθηκε σημαντικά από τις αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ, καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον δανεισμό σε καταναλωτές και εταιρείες.

Η Commerzbank αναμένει την έγκριση για την επαναγορά μετοχών από τις αρμόδιες Αρχές.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η τράπεζα, θα επιδιώξει να ενισχύσει τη βάση εσόδων της μέσω της «επιλεκτικής επέκτασης των δραστηριοτήτων των πελατών της» με έμφαση στην ψηφιακή τραπεζική, στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και στη βιώσιμη χρηματοδότηση. Η Commerzbank δήλωσε ότι στοχεύει να μειώσει το κόστος της ως αναλογία των εσόδων στο 55% έως το 2027 και στοχεύει σε κέρδη περίπου 3,4 δισ. ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο δεσμεύτηκε να επιστρέψει υψηλότερο μερίδιο των κερδών της, σε μια προσπάθεια να εκπληρώσει τη δέσμευση να επιστρέψει 3 δισ. ευρώ στους μετόχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Δεν θα «καταρρεύσει» η ευρωπαϊκή οικονομία - Απαραίτητα τα υψηλά επιτόκια

Σε χαμηλό 62 ετών η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2023

G7: Να κηρυχθούν «ανθρωπιστικές παύσεις» στη Γάζα - Παραμένει «ενωμένη» στη «σθεναρή» υποστήριξη της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider