Berkshire Hathaway: Σημείωσε άλμα 40% στα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Berkshire Hathaway: Σημείωσε άλμα 40% στα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου
Ο «μάγος» της Ομάχα, Γουόρεν Μπάφετ, τίναξε την μπάνκα στον αέρα με ρευστότητα στα ταμεία του επενδυτικού κολοσσού που φτάνει τα 157 δισ. δολάρια.

Η Berkshire Hathaway του «μάγου» των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ το Σάββατο ανέφερε μεγάλη άνοδο στα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου, ενώ το ποσό ρεκόρ της ρευστότητας της ξεπέρασε τα 157 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που εδρεύει στην Ομάχα - τα οποία περιλαμβάνουν κέρδη από τις μυριάδες εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες επιχειρήσεις όπως οι ασφάλειες, οι σιδηρόδρομοι και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας - ανήλθαν συνολικά σε 10,761 δισ. δολάρια το περασμένο τρίμηνο. Αυτό είναι 40,6% υψηλότερο από τα 7,651 δισ. δολάρια που κέρδισαν από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η Berkshire κατείχε ρεκόρ ρευστότητας στα τέλη Σεπτεμβρίου —157,241 δισ. δολάρια— ξεπερνώντας το υψηλό των 149,2 δισ. δολαρίων που είχε το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Οι μετοχές της Berkshire κατηγορίας A έχουν σημειώσει ράλι σχεδόν 14% φέτος. Αφού έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών στις 19 Σεπτεμβρίου, οι μετοχές έχουν υποχωρήσει περίπου 6% από το ανώτατο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Merck: Πλάνο μείωσης του κόστους με πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας

Bloomberg: Κοντά στην πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia στην KKR

Μασκ: Έτοιμο το ΑΙ της startup xAI- Θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές X Premium+

gazzetta
gazzetta reader insider insider