Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η Okeanis Eco Tankers του Γ. Αλαφούζου

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η Okeanis Eco Tankers του Γ. Αλαφούζου
Σε dual-listing προχωρά η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Όσλο πλοιοκτήτρια εταιρεία της οικογένειας Αλαφούζου.

Πλώρη για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έβαλε η Okeanis Eco Tankers (ΟΕΤ) της οικογένειας Αλαφούζου, η οποία ωστόσο θα παραμείνει εισηγμένη και στο Χρηματιστήριο του Όσλο (Οslo Bors).

H εταιρεία - ιδιοκτήτρια οκτώ VLCC και έξι suezmax tankers - ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο του Όσλο ότι κατέθεσε αίτηση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για την απευθείας εισαγωγή των μετοχών της στη Νέα Υόρκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την έκδοση νέων μετοχών.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο του ταξιδιού της Okeanis Eco Tankers», ανέφερε ο CEO Αριστείδης Αλαφούζος προσθέτοντας πως η εισαγωγή της εταιρείας στο NYSE θα επεκτείνει την επενδυτική της εμβέλεια και «θα διευκολύνει το μακροπρόθεσμο όραμά μας να γίνουμε η εισηγμένη πλατφόρμα δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου επιλογής για επενδυτές παγκοσμίως».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διπλή εισαγωγή ενισχύει περαιτέρω την πρόσβαση της εταιρείας στις κεφαλαιαγορές, εδραιώνοντας την στον κλάδο και προσφέρει πιθανές ευκαιρίες για αυξημένες συναλλαγές στο μέλλον. «Η ομάδα μας παραμένει προσηλωμένη στο να συνεχίσει να οδηγεί την Εταιρεία στον δρόμο που έχουμε χαράξει από το IPO μας το 2018 και τη στρατηγική μας να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας», ανέφερε ακόμη ο κ. Αλαφούζος.

Η μετοχή της ΟΕΤ έκλεισε με άνοδο 3% κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Oslo Borse με την κεφαλαιοποίηση της να διαμορφώνεται στις 10,8 δισ. σουηδικές κορώνες, ή περίπου 966 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία είχε κέρδη 52,9 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεμίζουν τα βιβλία παραγγελιών των ναυπηγείων – Πρόκληση τα εναλλακτικά καύσιμα

Ανεβαίνει το κόστος μεταφοράς container από Ασία προς Ευρώπη – Έρχονται νέες αυξήσεις

Ενισχύει τους μετόχους η StealthGas του Χάρη Βαφειά – Επεκτείνει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider