Choice Hotels: Πρόταση επιθετικής εξαγοράς της Wyndham Hotels έναντι 7,8 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Choice Hotels: Πρόταση επιθετικής εξαγοράς της Wyndham Hotels έναντι 7,8 δισ. δολαρίων
Στην κατάθεση πρότασης ύψους 7,8 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Wyndham Hotels and Resorts προχώρησε η Choice Hotels.

Στην κατάθεση πρότασης ύψους 7,8 δισ. δολαρίων για την επιθετική εξαγορά της Wyndham Hotels and Resorts προχώρησε η Choice Hotels, στον απόηχο της απόφασης του ξενοδοχειακού κολοσσού να διακόψει τις συνομιλίες για συγχώνευση με την ανταγωνίστριά της, οι οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη για τουλάχιστον έξι μήνες.

Σύμφωνα με τo Reuters, η πρόταση της Choice τιμολογείται στα 90 δολάρια για κάθε μετοχή της Wyndham, μία τιμή premium κατά 30% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής.

Στον απόηχο των εξελίξεων, η μετοχή της Wyndham ενισχύεται άνω του 20% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Σημειώνεται πως η αρχική πρόταση της Choice ήταν στα 80 δολάρια/μετοχή, ενώ μεταγενέστερη πρόταση τιμολογούσε την Wyndham στα 85 δολάρια/μετοχή.

Η Choice εδρεύει στο Μέριλαντ των ΗΠΑ και διαθέτει σχεδόν 7.500 ξενοδοχεία σε 46 χώρες και περιοχές, ενώ την Δευτέρα η κεφαλαιοποίησή της διαμορφωνόταν στα 6,29 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider