Rite Aid: Αίτηση πτώχευσης για την χρεωμένη αλυσίδα φαρμακείων - Κλείνει καταστήματα στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rite Aid: Αίτηση πτώχευσης για την χρεωμένη αλυσίδα φαρμακείων - Κλείνει καταστήματα στις ΗΠΑ
Η Rite Aid έχει περίπου 2.100 καταστήματα και απασχολεί περίπου 47.000 άτομα. Έχει κλείσει περισσότερα από 200 καταστήματα τα τελευταία δύο χρόνια.

Aίτηση πτώχευσης υπέβαλε η αμερικανική αλυσίδα φαρμακείων Rite Aid την Κυριακή, καθώς αντιμετωπίζει χρέος δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με αγωγές για οπιοειδή.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, σε δήλωσή της την Κυριακή το βράδυ, η Rite Aid ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ορισμένα καταστήματα με «χαμηλή απόδοση» και ανακοίνωσε τον Jeffrey Stein ως νέο CEO και επικεφαλής της αναδιάρθρωσης. Η προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος Elizabeth Burr θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η κατάθεση πτώχευσης αναμενόταν εδώ και μήνες και η Wall Street Journal δημοσίευσε τον Αύγουστο ότι η Rite Aid είχε χρέη άνω των 3,3 δισ. δολαρίων, κυρίως λόγω εκατοντάδων αγωγών που σχετίζονται με την πώλησης οπιοειδών παυσίπονων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προειδοποίησε τη Rite Aid ότι «δεν συμμορφώνεται πλέον» με τα ελάχιστα πρότυπα τιμολόγησης και αποτίμησης του χρηματιστηρίου και της έδωσε προθεσμία έξι μηνών για να ανακτήσει τη συμμόρφωση της μετοχής. Οι μετοχές της Rite Aid έχουν υποχωρήσει περίπου 80% μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι τράπεζες θα παράσχουν χρηματοδότηση 3,45 δισ. δολαρίων στην αλυσίδα για να συνεχίσει να λειτουργεί μέσω της διαδικασίας πτώχευσης του κεφαλαίου 11.

«Με την υποστήριξη των πιστωτών μας, ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τα χρηματοοικονομικά μας θεμέλια, να προωθήσουμε τις πρωτοβουλίες μετασχηματισμού μας και να επιταχύνουμε την εκτέλεση της στρατηγικής ανάκαμψης», δήλωσε ο Stein. «Με αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε ακόμη περισσότερο σε θέση να παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στα οποία βασίζονται οι πελάτες μας και οι οικογένειές τους — τώρα και στο μέλλον».

Η Rite Aid ανακοίνωσε ότι θα εργαστεί για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του κλεισίματος των καταστημάτων στους πελάτες της, ώστε να μην υπάρξει διακοπή των υπηρεσιών και πως θα μεταφέρει τους επηρεαζόμενους εργαζόμενους σε διαφορετικά καταστήματα όταν είναι δυνατόν.

Η Rite Aid έχει περίπου 2.100 καταστήματα και απασχολεί περίπου 47.000 άτομα. Έχει κλείσει περισσότερα από 200 καταστήματα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Rite Aid ανέφερε επίσης ότι κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία παροχής φαρμακευτικών λύσεων MedImpact Healthcare Systems για την εξαγορά της επιχείρησης Elixer Solutions. Η τιμή της συναλλαγής δεν έχει γίνει γνωστή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το πιο μισητό αφεντικό: Απέλυσε 900 εργαζόμενους σε 3 λεπτά - «Έχω αλλάξει»

Η κοινωνία αναζητά ισορροπίες στο πολιτικό σύστημα - Λάβαμε το μήνυμα λέει ο Πρωθυπουργός

Ρεύμα: Προς ενιαίο τύπο τιμολογίου για όλους τους καταναλωτές – Τι θα ισχύσει τον επόμενο χρόνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider