Χόλιγουντ: Νέο αδιέξοδο καθώς σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις ηθοποιών - στούντιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χόλιγουντ: Νέο αδιέξοδο καθώς σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις ηθοποιών - στούντιο
Τα στούντιο θεωρούν δυσβάστακτο το κόστος των προτάσεων των ηθοποιών.

Οι συνομιλίες μεταξύ των στούντιο του Χόλιγουντ και των εκπροσώπων του συνδικάτου ηθοποιών SAG-AFTRA έχουν ανασταλεί μετά την παρουσίαση της πιο πρόσφατης πρότασής του από το συνδικάτο, δήλωσε η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), αναφέρει το Reuters.

Το SAG-AFTRA, το μεγαλύτερο σωματείο του Χόλιγουντ που εκπροσωπεί 160.000 καλλιτέχνες τηλεόρασης και κινηματογράφου, έχει κατέβει σε απεργία από τις 14 Ιουλίου, απαιτώντας υψηλότερους βασικούς μισθούς και δικαιώματα για τους συντελεστές από την streaming τηλεόραση, καθώς και περιορισμούς στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην ψυχαγωγία.

Το σωμάτειο των ηθοποιών παρουσίασε στα στούντιο τις τελευταίες του προτάσεις την Τετάρτη.

«Η τρέχουσα πρόταση του SAG-AFTRA περιλάμβανε αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως «μπόνους τηλεθέασης» που, από μόνο του, θα κόστιζε περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια ετησίως – κάτι που θα δημιουργούσε μια αβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση», δήλωσε η AMPTP, η οποία εκπροσωπεί τη Walt Disney, Netflix και άλλα χολιγουντιανά στούντιο.

Σε ζητήματα όπως οι γενικές αυξήσεις μισθών και τα μπόνους τηλεθέασης, το AMPTP προσέφερε τους ίδιους όρους που επικυρώθηκαν από το Σωματείο Διευθυντών της Αμερικής (DGA) και το Σωματείο Συγγραφέων της Αμερικής (WGA), ανέφεραν τα στούντιο, προσθέτοντας ότι το SAG-AFTRA τους απέρριψε.

Η AMPTP δήλωσε ότι ελπίζει το σωματείο των ηθοποιών θα επανεξετάσει τις προτάσεις και θα επιστρέψει σύντομα στις παραγωγικές διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αιφνιδιαστική απεργία σε εργοστάσιο της Ford στο Κεντάκι - Κλιμακώνεται η κόντρα στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Πώς «ξετυλίγεται» (πλέον) το «μετοχικό γαϊτανάκι» στην Prodea Investments

Σούπερ μάρκετ: Μάχη με τον χρόνο και τα… διαδικαστικά για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider