XSpot Wealth: Διψήφια ποσοστά ανάπτυξης ετησίως για τον πρώτο ψηφιακό Wealth Manager στην Ελλάδα

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
XSpot Wealth: Διψήφια ποσοστά ανάπτυξης ετησίως για τον πρώτο ψηφιακό Wealth Manager στην Ελλάδα
Διαφάνεια, καινοτομία και πρόσβαση των αποταμιευτών – επενδυτών στα προϊόντα κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών διεθνώς, προσφέρει η XSpot Wealth.

Διαφάνεια, καινοτομία και πρόσβαση των αποταμιευτών – επενδυτών στα προϊόντα κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών διεθνώς, προσφέρει η XSpot Wealth, ένας από τους πιο καινοτόμους υβριδικούς διαχειριστές περιουσιακών κεφαλαίων στην Ευρώπη. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2014 και έχει άδεια παροχής υπηρεσιών σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, διαθέτοντας γραφεία σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Λεμεσό και Αθήνα, έχει δυνατότητα λειτουργίας σε πάνω από 40 χώρες. Αναπτύσσεται δε ραγδαία, καθώς σήμερα διαχειρίζεται πάνω από 10.000 χαρτοφυλάκια πελατών και παρουσιάζει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης εργασιών ετησίως.

Όπως ανέφερε σε συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου ο εκ των ιδρυτών και CEO της XSpot Wealth, Δημήτρης Καντζέλης, η XSpot Wealth ιδρύθηκε με σκοπό να αναζητά συνεχώς τρόπους για να προσφέρει στους πελάτες της περισσότερη αξία στα χρήματά τους και καλύτερη εμπειρία. «Είμαστε απόλυτα διαφανείς, δίνοντας ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στον πελάτη στις επενδύσεις του. Εξηγούμε στον πελάτη με πλήρη σαφήνεια όλες τις χρεώσεις, οι οποίες, μάλιστα, είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές της παραδοσιακής διαχείρισης. Τα έξυπνα χαρτοφυλάκιά μας είναι παγκοσμίως διαφοροποιημένα, επενδύοντας σε μετοχές, ομόλογα, real estate, εμπορεύματα και άλλους τίτλους», ανέφερε ο κ. Καντζέλης.

Όπως επεσήμανε, η XSpot Wealth χρησιμοποίησε εξαρχής την τεχνολογία και το fintech, υιοθετώντας την αυτοματοποίηση και την χρήση αλγορίθμων και τεχνητής νοημοσύνης στο trading. H ομάδα των έμπειρων διαχειριστών της XSpot Wealth σχεδιάζουν, παρακολουθούν και διαχειρίζονται παγκοσμίως διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια, με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων του κεφαλαίου του κάθε πελάτη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η εταιρεία δεν έχει σύγκρουση συμφερόντων καθώς δεν προωθεί στον πελάτη δικά της προϊόντα, αλλά προϊόντα διεθνών οίκων όπως π.χ. της BlackRock, της Vanguard, της JP Morgan, της Fidelity κ.ά., ενώ επίσης τα κεφάλαια των επενδυτών δεν μπερδεύονται ποτέ με τα κεφάλαια της XSpot Wealth. Όλα τα κεφάλαια των επενδυτών διατηρούνται σε ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς της XSpot που χαρακτηρίζονται ως «Clients Pool Account» σε μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα, με συνεχή παρακολούθηση από εξωτερικούς ελεγκτές.

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας της XSpot Wealth, ο κ. Καντζέλης είπε ότι το πρώτο βήμα είναι η ανάλυση των διεθνών μακροοικονομικών στοιχείων και η αξιολόγηση ευκαιριών και κινδύνων. Στη συνέχεια, οι διαχειριστές της εταιρείας σχεδιάζουν το χαρτοφυλάκιο του πελάτη, χρησιμοποιώντας κυρίως χαμηλού κόστους επενδύσεις, όπως είναι τα ETFs από κορυφαίους εκδότες, ώστε να ενισχύσει τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις του πελάτη. Με τη χρήσης υψηλής τεχνολογίας παρακολουθούνται συνεχώς όλες οι επενδύσεις σε όλα τα χαρτοφυλάκια και μπορούν να γίνονται οι απαραίτητες εξισορροπήσεις προκειμένου το χαρτοφυλάκιο να διατηρηθεί «στο σωστό δρόμο» όταν υπάρχει μεγάλη μεταβλητότητα στις αγορές. Ταυτόχρονα, μέσω της τεχνολογίας που διαθέτει η εταιρεία, δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις επενδύσεις του οποιαδήποτε στιγμή, με απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες που γίνονται, αλλά και στις χρεώσεις. Σημειώνεται ότι οι συνολικές χρεώσεις δεν ξεπερνούν το 1,25% (από τις τρέχουσες χρεώσεις 1% χρεώνεται η αμοιβή διαχείρισης χαρτοφυλακίου και 0,15% το κόστος θεματοφυλακής, ενώ δεν υπάρχει αμοιβή υπεραπόδοσης, και από τις εφάπαξ χρεώσεις, υπάρχει μόνο το κόστος εκτέλεσης και διακανονισμού 0,10% και μηδενικές χρεώσεις εισόδου, διανομής μερίσματος και κίνησης λογαριασμού).

Η XSpot Wealth έχει συνεργασίες για θεματοφυλακή με τις τράπεζες Barclays, Maybank, Κύπρου και Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Περίοδος χάριτος και «πάγωμα» δόσεων στις πληγείσες περιοχές - Έως τον Νοέμβριο ο τελικός απολογισμός

Αναζητείται σύμβουλος για την «αναβάθμιση» της πλατφόρμας του Elevate Greece

gazzetta
gazzetta reader insider insider