Berkshire Hathaway: Ανακοίνωσε τα κέρδη του Β' τριμήνου με ώθηση από τις ασφάλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Berkshire Hathaway: Ανακοίνωσε τα κέρδη του Β' τριμήνου με ώθηση από τις ασφάλειες
Τα λειτουργικά κέρδη του επενδυτικού κολοσσού του Γουόρεν Μπάφετ, αυξήθηκαν 7% στα 10,04 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε τα κέρδη δεύτερου τριμήνου.

Σύμφωνα με το Market Watch, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 7% στα 10,04 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη της ασφαλιστικής αναδοχής αυξήθηκαν κατά 74%,ενώ αυξημένα ήταν και τα έσοδα από ασφαλιστικές επενδύσεις. Αυτά αντιστάθμισαν μια μείωση 24% στα κέρδη του σιδηροδρόμου BNSF, όπου μερίδιο κατέχει η Berkshire.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη της Berkshire θα μειωθούν κατά 8% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 3,87 δολάρια ανά μετοχή, με τα έσοδα να αυξάνονται σχεδόν κατά 6% στα 80,58 δισεκατομμύρια δολάρια. Το πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη της Berkshire αυξήθηκαν 14% στα 3,69 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 12,6% στα 8,065 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γουόρεν Μπάφετ από την πλευρά του, δεν έχει κρύψει- όπως άλλωστε έχει πει- ότι προτιμά να εξετάζονται τα λειτουργικά έσοδα. Αυτό αντανακλά τα συνολικά κέρδη από τις εταιρείες που κατέχει και διευθύνει η Berkshire. Αυτές περιλαμβάνουν εταιρείες στον κλάδο των ασφαλειών, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και ενέργειας, εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές, μεταποίηση και λιανική πώληση.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 35,91 δισ. δολάρια έναντι ζημίας 43,62 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Τα καθαρά κέρδη περιλαμβάνουν βραχυπρόθεσμα επενδυτικά κέρδη, την ώρα που οι τιμές των μετοχών αυξήθηκαν έντονα το δεύτερο τρίμηνο.

Η αύξηση των επιτοκίων θα τροφοδοτήσει ισχυρά επενδυτικά έσοδα, με την Berkshire να επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε βραχυπρόθεσμα έντοκα με αποδόσεις άνω του 5%. Ο Μπάφετ μόλις την περασμένη εβδομάδα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα αμερικανικά ομόλογα, αφού η Fitch Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ σε AA+ από AAA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider