Uber: Αύξηση εσόδων, πάνω από 9 δισ. δολάρια - Αναμένει περαιτέρω βελτίωση των κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uber: Αύξηση εσόδων, πάνω από 9 δισ. δολάρια - Αναμένει περαιτέρω βελτίωση των κερδών
Με τη διοίκηση του κολοσσού στο παγκόσμιο ride-sharing να προβλέψει ισχυρή ζήτηση για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της λόγω της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης.

Άνοδο κατέγραψαν τα έσοδα της Uber για το β' τρίμηνο του 2023, αν και κινήθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τη διοίκηση του κολοσσού στο παγκόσμιο ride-sharing να προβλέψει ισχυρή ζήτηση για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της λόγω της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης.

Τα συνολικά έσοδα της Uber για το β' τρίμηνο ανήλθαν σε 9,23 δισ. δολάρια από 8,07 δισ. δολάρια στο β' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν μια μέτρηση στα 9,33 δισ. δολάρια.

Το προσαρμοσμένo περιθώριο EBITDA της Uber, ως ποσοστό των ακαθάριστων κρατήσεων, έφτασε στο ρεκόρ του 2,7% για το β' τρίμηνο.

«Η ισχυρή ζήτηση, οι νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και η συνεχής πειθαρχία στο κόστος οδήγησαν σε ένα εξαιρετικό τρίμηνο, με αύξηση των ταξιδιών κατά 22% και λειτουργικά κέρδη GAAP, για πρώτη φορά στην ιστορία της Uber», δήλωσε ο CEO, Ντάρα Κοσροβσάχι.

Σημειώνεται πως το GAAP υπολογίζεται διαιρώντας τα λειτουργικά κέρδη (καθαρά κέρδη μείον μη λειτουργικά στοιχεία όπως οι τόκοι και οι φόροι) με τα συνολικά έσοδα.

Αισιοδοξία για γ' τρίμηνο

Για το γ' τρίμηνο του έτους, η Uber προβλέπει πως προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA θα κινηθούν μεταξύ των 975 εκατ. δολαρίων και των 1,02 δισ. δολαρίων, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 925,9 εκατ. δολάρια.

Οι ακαθάριστες κρατήσεις, ή η συνολική αξία σε δολάρια από τις υπηρεσίες της Uber, αναμένεται το τρίτο τρίμηνο να κυμανθεί μεταξύ 34 και 35 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για 34,13 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Merck: Έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις με «μάζεμα» ζημιών στο β' τρίμηνο

Uniper: «Πράσινες» επενδύσεις 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030

gazzetta
gazzetta reader insider insider