Heineken: «Βουτιά» 22% στα λειτουργικά κέρδη και στις πωλήσεις μπύρας το α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Heineken: «Βουτιά» 22% στα λειτουργικά κέρδη και στις πωλήσεις μπύρας το α' εξάμηνο
Heineken
H Heineken υποβάθμισε το guidance για τα κέρδη της, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν λιγότερες μπύρες μετά την επιβολή σημαντικών αυξήσεων στις τιμές, ιδίως σε αγορές όπως το Βιετνάμ.

H Heineken υποβάθμισε το guidance για τα κέρδη της, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν λιγότερες μπύρες μετά τις σημαντικές αυξήσεις στις τιμές, ιδίως σε αγορές όπως το Βιετνάμ.

Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη διολίσθησαν κατά 22% σε προσαρμοσμένη βάση το πρώτο εξάμηνο, όπως γνωστοποίησε η ζυθοποιία με έδρα το Άμστερνταμ, ενώ για ολόκληρη τη χρονιά, προέβλεψε σταθερή έως μεσαία μονοψήφια αύξησή τους.

Οι ζυθοποιίες παγκοσμίως προσπαθούν να μετακυλήσουν το υψηλό κόστος πρώτων υλών στους καταναλωτές χωρίς να τους ωθούν σε φθηνότερες μάρκες, με τη Heineken να είναι η πρώτη από τον κλάδου που αναφέρει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, προμηνύοντας δυσκολίες και για τους ανταγωνιστές της, όπως οι Anheuser-Busch InBev και Carlsberg.

Τα έσοδα αυξήθηκαν λιγότερο από τις προβλέψεις το πρώτο εξάμηνο, ενώ και οι πωλήσεις μπύρας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι, η ολλανδική επιχείρηση αύξησε τις τιμές κατά 14%, στη μεγαλύτερη άνοδο τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, ωστόσο προσβλέπει σε ανάκαμψη των κερδών κατά το 2ο εξάμηνο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευκαιρίες για τις εξορύξεις και τη μεταλλουργία στην Ελλάδα – Τι αλλαγές φέρνει το Critical Raw Material Act της ΕΕ και οι επενδύσεις της Mytilineos

Bloomberg: Οι Ελβετοί θα πληρώσουν τα πιο πολλά για να δουν την Taylor Swift

Τα 5 χρόνια λειτουργίας του δορυφόρου Aeolus μετατρέπονται σε… μουσική σύνθεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider