Hilton: Αύξηση κερδών - Άνοδος των τιμών κατά 18% σε σχέση με το 2019

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hilton: Αύξηση κερδών - Άνοδος των τιμών κατά 18% σε σχέση με το 2019
Οι μέσες ημερήσιες ξενοδοχειακές τιμές το β'  τρίμηνο ήταν αυξημένες κατά περίπου 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022.

Σημαντική αύξηση κερδών κατέγραψε η Hilton για το β' τρίμηνο του 2023, εν μέσω της ισχυρής ζήτησης για ταξίδια που ανέβασαν τις τιμές στα ξενοδοχεία του ομίλου

Σύμφωνα με το Reuters, τα συνολικά έσοδα της Hilton έφτασαν τα 2,66 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 19% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 2,58 δισ. δολάρια.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA έφτασαν τα 811 εκατ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν τα 782 εκατ. δολάρια.

Η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε πως για το σύνολο του οικονομικού έτους αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ των 5,93 και των 6,06 δολάρια έναντι των 5,68-5,88 δολαρίων ανά μετοχή στο προηγούμενο guidance.

Οι μέσες ημερήσιες ξενοδοχειακές τιμές το β' τρίμηνο ήταν αυξημένες κατά περίπου 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022 και κατά 18% σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημία του κορονοϊού το 2019 αντίστοιχα, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων CoStar.

Η ζήτηση ξενοδοχείων στις ΗΠΑ βρίσκεται κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα για τέσσερις συνεχόμενους μήνες, σημειώνοντας πτώση 2% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Hilton κατέγραφε μικρές απώλειες πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Coca Cola: Καθαρά κέρδη 2,55 δισ. δολάρια το β' τρίμηνο - Αναβάθμισε το outlook για το 2023

Banco Santander: Τα επιτόκια εκτόξευσαν τα κέρδη τριμήνου στην ισπανική αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider