Μερίδιο από τη μεσαία κατηγορία smartphones διεκδικεί η Oppo - Τιμή και χαρακτηριστικά των νέων Reno10 και Reno10 Pro

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μερίδιο από τη μεσαία κατηγορία smartphones διεκδικεί η Oppo - Τιμή και χαρακτηριστικά των νέων Reno10 και Reno10 Pro
Οι επιδόσεις της Oppo στον έναν χρόνο λειτουργίας της στην ελληνική αγορά - Τα νέα smartphones και τα σχέδια για την συνέχεια.

«Επίθεση» στην μεσαία προς υψηλή κατηγορία έξυπνων κινητών τηλεφώνων πραγματοποιεί η Oppo, με δύο νέες προτάσεις «value for money» smartphones που κάνουν το ντεμπούτο τους αυτή την περίοδο αλλά και τέσσερα νέα μοντέλα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη ελληνική αγορά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Την ίδια στιγμή η εταιρεία, που κλείνει φέτος έναν χρόνο επίσημης δραστηριοποίησης στη χώρα μας, αναμένεται να λανσάρει και νέες κατηγορίες προϊόντων, πέρα από τα ακουστικά που ήδη συμπληρώνουν το οικοσύστημα της.

Στόχος της, όπως διευκρίνισε o Ιούλιος Μώκος, Sales Director της Oppo AED Greece and Balkan Region, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες με την αφορμή του λανσαρίσματος της σειράς Oppo Reno10, είναι να αυξήσει το μερίδιο της, το οποίο αν και παραμένει, προς ώρας, μικρό, χαρακτηρίζεται άκρως ικανοποιητικό για τον μόλις έναν χρόνο παρουσίας στη χώρα. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία άνοιξε πέρυσι γραφεία στη χώρα μας, στα οποία σήμερα απασχολεί σχεδόν 10 άτομα και από αυτά διαχειρίζεται 10 αγορές στα Βαλκάνια. Μέσα σε έναν μόλις χρόνο σύστησε στο Βαλκανικό κοινό 10 συσκευές τις οποίες χρησιμοποιούν ενεργά 150.000 χρήστες.

Το στοίχημα της αύξησης του μεριδίου της θεωρείται δύσκολο δεδομένης και της συγκέντρωσης που παρουσιάζει η αγορά των smartphones στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα - τρεις παίκτες κατέχουν μερίδιο της τάξης του 92% της αγοράς. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr τα μερίδια αγοράς από άποψη αξίας πωληθέντων συσκευών διαμορφώνονται στο 40% για την Samsung, στο 36% για την Apple και στο 16% για την Xiaomi. Από την άλλη βέβαια, μετά το έδαφος που έχασε τα τελευταία χρόνια η Huawei αλλά και μετά την πρόσφατη υποστελέχωση του γραφείου της Vivo στην Ελλάδα - εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε στην ελληνική αγορά περίπου την ίδια περίοδο με την Oppo- παράγοντες εκτιμούν ότι υπάρχει χώρος για τους νέους παίκτες να αναπτυχθούν, ειδικά στην χαμηλή και μεσαία κατηγορία τιμής που στοχεύει η Oppo.

Η συνταγή άλλωστε είναι δοκιμασμένη, αν σκεφτεί κανείς ότι σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, η κινεζική εταιρεια έχει καταφέρει να κατακτήσει την 4η θέση της αγοράς. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Mars Cui, CEO της Oppo για την αγορά των Βαλκανίων, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες, αριθμεί περί τους 550 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες ενώ το α' τρίμηνο του 2023 συγκέντρωσε το 10% της παγκόσμιας αγοράς smartphones. Παράλληλα είναι από τις λίγους κατασκευαστές που προσφέρει μια πιο προσιτή λύση flip phone, την οποία ήδη έχουν αγκαλιάσει οι χρήστες της δυτικής Ευρώπης, όπως επισημάνθηκε.

Τα δύο νέα smartphones της σειράς Reno10 5G

Η νέα πρόταση της Oppo περιλαμβάνει το νέο Reno10 5G και Oppo Reno 10 Pro 5G, δύο κινητά με ισχυρά χαρακτηριστικά που τιμολογούνται από 499 ευρώ έως 699 ευρώ και θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από την Παρασκευή 21 Ιουλίου, μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της OPPO. Με κάθε αγορά θα δίνονται δώρο τα ακουστικά OPPO Enco Air3 και 3 χρόνια εγγύηση από την αντιπροσωπεία, μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2023.

Κληρονομώντας τον εμβληματικά λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό της σειράς Reno, οι δύο νέες συσκευές της σειράς Reno10 διαθέτουν πιο άνετο κράτημα και πολύ καλή οπτική εμπειρία χάρη στον κυρτό σχεδιασμό και στα μόλις 7,89 χιλιοστά πάχος και 185 γραμμάρια βάρους τους. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούν μια εντελώς διαφορετική αίσθηση στο κράτημα.

Σε επίπεδο design τα νέα μοντέλα, συνδυάζουν τα γυάλινα και μεταλλικά υλικά, ενώ είναι εξοπλισμένα με μία κυρτή οθόνη 3D, 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz που υποστηρίζει 1 δισεκατομμύριο χρώματα (σ.σ. η αναλογία οθόνης προς σώμα είναι 93%).

Έμφαση στην κάμερα

Η μεγαλύτερη έμφαση ωστόσο στην περίπτωση των Reno10 Pro 5G και το Reno10 5G δίνεται στην κάμερα με την εταιρεία να προσπαθεί να διατηρήσει τον τίτλο του portrait expert.

Συγκεκριμένα το Reno10 Pro 5G είναι εξοπλισμένο με σύστημα κάμερας πορτρέτου Ultra-Clear, που αποτελείται από έναν συνδυασμό τριπλής κάμερας: μία κορυφαία κύρια κάμερα IMX890 των 50MP, μία κάμερα πορτρέτου με τηλεφακό IMX709 των 32MP και μία υπερ-ευρυγώνια κάμερα 112° 8MP. Στην μπροστινή πλευρά της συσκευής υπάρχει μία selfie κάμερα 32MP εξοπλισμένη με έναν επιπλέον αισθητήρα IMX709. Με τον αισθητήρα εξαιρετικής αναλογίας pixel και με ευρύ διάφραγμα το νέο smartphone υπόσχεται βελτιωμένες αποδόσεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ προσφέρει σταθερότητα εικόνας με OIS και All Pixel Omni- Direction PDAF. 

Όσο για την κύρια κάμερα του Reno10 5G είναι εξοπλισμένη με ένα μεγάλο αισθητήρα 64MP 0.5’’ και μία κάμερα πορτρέτου IMX709 με τηλεφακό, των 32MP. Η κάμερα πορτρέτου με τηλεφακό των 32MP προσφέρει φυσικά και ευκρινή πορτρέτα, χάρη στο οπτικό ζουμ 2Χ και την επαγγελματική εστιακή απόσταση πορτρέτου στα 47mm. Η κάμερα ενισχύει επίσης τον διαχωρισμό του φόντου, κάνοντας το θέμα να ξεχωρίζει από το υπόβαθρο. 

Σημειωτέον ότι και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν το νέο Portrait Expert Engine, βελτιστοποιώντας τη λήψη πορτρέτων με αλγόριθμους AI υψηλής ανάλυσης και άλλες τεχνικές επεξεργασίας εικόνας, για να εξασφαλίζουν ρεαλιστικά και αψεγάδιαστα πορτρέτα με προσαρμόσιμα εφέ bokeh και bokeh flare για  διαμόρφωση του βάθους πεδίου.

Ισχυρός επεξεργαστής και γρήγορη φόρτιση

Τα δύο νέα μοντέλα Reno 10 και Reno 10 Pro εστιάζουν και στην ταχύτητα χάρη στους επεξεργαστές Snapdragon 778G 5G και MediaTek Dimensity 7050 οι οποίοι συνδυάζονται με μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση και το σύστημα ψύξης Ultra- Conductive Cooling System για ομαλή απόδοση ακόμη και σε περιπτώσεις εντατικής χρήσης.

Οι ταχείες αποδόσεις διασφαλίζονται και με το Dynamic Computing Engine που βελτιστοποιεί τη διαχείριση της μνήμης, επιταχύνοντας τους χρόνους εκκίνησης εφαρμογών, ενώ η τεχνολογία RAM Expansion επιτρέπει τη μετατροπή του αχρησιμοποίητου χώρου ROM σε έως και 12GB μνήμης RAM.

Τέλος και τα δύο μοντέλα, ξεχωρίζουν για τη γρήγορη φόρτιση, χάρη στην τεχνολογία SUPERVOOC TM διασφαλίζοντας παράλληλα και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ειδικότερα, το Reno10 διατίθεται με τον φορτιστή 67W supervooc, ο οποίος με μόλις μόλις πέντε λεπτά φόρτισης δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να σερφάρει 2,2 ώρες στα social media, ενώ το κινητό φορτίζει στο 100% σε μόλις 47 λεπτά.

Αντίστοιχα το Reno10 Pro έρχεται με φορτιστή 80W SuperVooc ο οποίος με μόλις πέντε λεπτά φόρτισης προσφέρει 2 ώρες gaming ενώ η συσκευή φορτίζει στο 100% μέσα σε μόλις 28 λεπτά. Και στις δύο περιπτώσεις χάρη στο Battery Health τα smartphones εγγυώνται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας, η οποία φτάνει στα 4 χρόνια ή αλλιώς 1.600 κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης.

Νέες multitasking λειτουργίες

Σε επίπεδο λειτουργικών η νέα σειρά Reno10 εισάγει το Multi-Screen Connect, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέουν τη συσκευή τους με άλλες συσκευές, όπως υπολογιστές ή tablet. Η λειτουργία υποστηρίζει τώρα τη σύνδεση με το OPPO Pad 2, επιτρέποντας την πρόσβαση σε λειτουργίες επικοινωνίας, κοινή χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, πραγματοποίηση κλήσεων, λήψη μηνυμάτων και ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στο Pad. Οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσονται από το τηλέφωνο στο Pad για συνεχή προβολή οθόνης και μεταφορά αρχείων χωρίς τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. 

Η σύνδεση των τηλεφώνων της σειράς Reno10 με έναν υπολογιστή επιτρέπει τον άμεσο χειρισμό, την επεξεργασία, την αντιγραφή και την επικόλληση αρχείων. Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο και οι λειτουργίες της κάμερας και του στιγμιότυπου οθόνης λειτουργούν ταυτόχρονα, ενώ είναι δυνατή η ταυτόχρονη εκτέλεση έως και δύο εφαρμογών σε τηλέφωνο και υπολογιστή για απόλαυση της εργασίας και της ψυχαγωγίας σε δύο οθόνες. 

Επιπλέον η λειτουργία Smart AOD παρέχει έλεγχο για τις εφαρμογές Spotify και παράδοσης φαγητού χωρίς να χρειάζεται ξεκλείδωμα του τηλεφώνου ενώ η λειτουργία Auto Pixelate, θαμπώνει με ευκολία τις φωτογραφίες προφίλ και τα ονόματα στα στιγμιότυπα οθόνης συνομιλίας, εξασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα των χρηστών και των φίλων τους για όσους μοιράζονται τέτοιου είδους στιγμιότυπα συχνά.

Το Reno10 Pro 5G διατίθεται σε αποχρώσεις Glossy Purple και Silvery Gray, ενώ το Reno10 5G στα εντυπωσιακά χρώματα Ice Blue και Silvery Gray.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αλλάζει το τοπίο στον κλάδο ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών ειδών - Τα σχέδια των μεγάλων και οι ζυμώσεις

Μήλον της έριδος μεταξύ ΕΟΤ και Warply η εφαρμογή Visit Greece

To εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google, Bard, διαθέσιμο και στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider