Πετρόπουλος ΑΕΒΕ: Καθαρό μέρισμα 0,228 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρόπουλος ΑΕΒΕ: Καθαρό μέρισμα 0,228 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2022
Στις 3 Ιουλίου η αποκοπή του μερίσματος και στις 10 Ιουλίου η έναρξη καταβολής τους.

Στα 0,228 ευρώ ανά μετοχή ανέρχεται το καθαρό μέρισμα που θα διανείμει η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στους μετόχους της για τη χρήση του 2022.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 3 Ιουλίου και η έναρξη της καταβολής του θα ξεκινήσει στις 10 Ιουλίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών:

Η Γενική Συνέλευση της εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ενέκρινε τον πίνακα διάθεσης αποτελεσμάτων για τη χρήση 2022 και τη διανομή μερίσματος €0,24 ανά μετοχή στους μετόχους της Εταιρείας. Το εν λόγω ποσό υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 40 παρ. 1 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει), εφόσον επιβάλλεται, η οποία ισούται με €0,012 ανά μετοχή και, συνεπώς, οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό μετά την ανωτέρω παρακράτηση, εφόσον επιβάλλεται, που ανέρχεται σε €0,228 ανά μετοχή. Τα διανεμητέα ποσά που αντιστοιχούν στις ίδιες μετοχές θα προσαυξήσουν τα διανεμητέα ποσά των λοιπών μετόχων και το ακριβές ποσό θα ανακοινωθεί από την Εταιρεία, η οποία θα δημοσιεύσει ξεχωριστή ανακοίνωση για τη διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους μετόχους σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του ΧΑΑ.

Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στο Σ.Α.Τ. την 04.07.2023 (Ημερομηνία Προσδιορισμού Δικαιούχων – Record Date).

Από την 03.07.2023 (Ημερομηνία Αποκοπής – Cut-off Date), οι μετοχές της Εταιρείας θα
διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης του μερίσματος.
Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 10.07.2023.

Επίσης, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη διανομή ποσού € 477.747 ως αμοιβή από τα κέρδη της χρήσης 2022 σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την ισχύουσα Πολιτική Αποδοχών της Εταιρείας, καθώς και σε διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις του Καταστατικού της Εταιρείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε από τη Γενική Συνέλευση προκειμένου να καθορίσει τις υπόλοιπες λεπτομέρειες και να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Profile: Από 10/7 η καταβολή καθαρού μερίσματος 0,038 ευρώ/μετοχή

Έλτον: Δάνειο 5 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider