Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε αποκλειστικές συζητήσεις για εξαγορά από το Κατάρ - Έναντι 6 δισ. δολαρίων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε αποκλειστικές συζητήσεις για εξαγορά από το Κατάρ - Έναντι 6 δισ. δολαρίων 
Η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενισχύεται άνω του 8% στο αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με το κονσόρτιουμ επενδυτών υπό Τζασίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι για την εξαγορά του αγγλικού συλλόγου από τον Καταριανό σεΐχη έναντι ποσού που υπερβαίνει τα 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Μέλη της οικογένειας Γκλέιζερ, η οποία κατέχει μειοψηφικά μερίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αποχωρήσουν αφού αποζημιωθούν ως μέρος της προτεινόμενης συμφωνίας, ανέφερε μία από τις πηγές.

Η προσφορά του Κατάρ αντιμετωπίζεται επί του παρόντος από τους Γκλέιζερς πιο ευνοϊκά από μια προσφορά του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ, ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής χημικών προϊόντων INEOS, πρόσθεσαν οι πηγές. Η προσφορά του Ράτκλιφ προβλέπει ότι οι Γκλέιζερς θα διατηρήσουν κάποιο μερίδιο στο σύλλογο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο εκτός από τον σεΐχη Τζασίμ για την περίοδο της αποκλειστικότητας.

Το Reuters υποστηρίζει πως δεν μπορούσε να γίνει γνωστό πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η περίοδος. Η κατάσταση παρέμενε ρευστή και μια νέα προσφορά από τον Ράτκλιφ θα μπορούσε να εμποδίσει τον Τζασίμ να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα.

Οι πηγές ζήτησαν ανωνυμία επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό. Εκπρόσωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Τζασίμ δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία στον παγκόσμιο χάρτη των σπορ. Μια συμφωνία ύψους 6 δισ. δολαρίων θα καθιστούσε τη συμφωνία μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές συμφωνίες που έχουν γίνει ποτέ.

Σημειώνεται πως μετά από το δημοσίευμα η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεν ενισχύεται άνω του 8% στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider