Wizeo - Fiverr: Ξεκίνησε από το 0 και σε 17 μήνες έβγαλε 1,5 εκατ. ευρώ - «Απασχολώ 100 εργαζόμενους»

Newsroom

Η Τζόρτζια Όστιν είναι freelancer copywriter στο Fiverr, ενώ ίδρυσε και διευθύνει το Wizeo ενώ μέσα σε 17 μήνες κατάφερε να έχει έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ.

Με άρθρο της στο Business Insider, εξηγεί πώς μεγαλούργησε σε σημείο που πλέον να έχει προσλάβει πάνω από 100 κειμενογράφους, τονίζοντας πως σε όλη της διαδρομή στο Fiverr, το μότο της ήταν «πάντα να ακολουθείς τη ζήτηση». Ξεκίνησε ως ελεύθερη επαγγελματίας αφού μετακόμισε στο Ρίο ντε Τζανέιρο ως ψηφιακή νομάς στις αρχές του 2020. Ο λογαριασμός που άνοιξε στο Fiverr ήταν η μόνη πηγή εισοδήματός της.

«Δεν ήξερα αν θα έβγαζα πολλά χρήματα, αλλά δεν ήθελα ένα παραδοσιακό ωράριο εργασίας 09:00-17:00, οπότε αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία. Μέσα σε ένα χρόνο έβγαζα μόνη μου έως και 20.000 δολάρια το μήνα. Έφερα ελεύθερους επαγγελματίες για να βοηθήσουν στη διαχείριση του φόρτου εργασίας μου τρεις μήνες αργότερα, και τελικά ίδρυσα τη δική μου εταιρεία περιεχομένου, τη Wizeo. Τώρα απασχολώ πάνω από 100 άτομα και έχω κερδίσει περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια δολάρια τόσο στο Fiverr όσο και στη δική μου επιχείρηση τους τελευταίους 17 μήνες» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ένας από τους λόγους που τη βοήθησαν να τα βγάλει πέρα ήταν το γεγονός πως «άρπαζε» όλες τις ευκαιρίες για δουλειά που της δίνοντας, καθώς δεν έλεγε «όχι» σε καμία, επομένως ανέβαινε πιο ψηλά στο Fiverr. «Αλλά το ταξίδι μου δεν ήταν γραμμικό. Λίγο καιρό μετά τη μετακόμισή μου στο Ρίο, πήρα τη θέση διευθύντριας μάρκετινγκ σε μια εταιρεία στη Νέα Υόρκη. Χάρη σε έναν συνδυασμό τύχης, πάθους και επιμονής, έφτασα από τα 500 στα 20.000 δολάρια το μήνα μέσα σε μόλις 90 ημέρες» τονίζει ενώ προσθέτει πως εργαζόταν καθημερινά 15ωρα.

Έτσι, τον Απρίλιο του 2021, όταν ανέβαινε κατακόρυφα πήρε την κρίσιμη απόφαση να αρχίσει τις προσλήψεις, ψάχνοντας κυρίως στο Indeed και στο LinkedIn. «Έφτιαξα μια ομάδα εξαιρετικά εξειδικευμένων συγγραφέων στον κλάδο, στους οποίους μπορούσα να αναθέσω δουλειές από επιχειρήσεις κάθε κλάδου και δραστηριότητας, παγκοσμίως. Οι βασικές δεξιότητες που έψαξα ήταν αν είχαν εμπειρία στη συγγραφή, τεχνογνωσία στον κλάδο του copywriting και προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι συγγραφείς της Wizeo βγάζουν έως και 3.800 δολάρια το μήνα, ανάλογα με την ικανότητά τους» επισημαίνει.

Όταν έκλεισε έναν χρόνο στο Fiverr, συνειδητοποίησε πως είχε τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και έτσι δημιούργησε τη δική της πλατφόρμα, το Wizeo, η οποία βοηθά τους ανθρώπους να δημιουργούν καλύτερο content. «Έχω ένα όνειρο: το όνομα και η επιχείρησή μου να γίνω συνώνυμα με το μάρκετινγκ όπως η Salesforce με τις πωλήσεις» εκμυστηρεύεται και συμπληρώνει πως από τη συνδυαστική της εργασία σε Fiverr και Wizeo, μπόρεσε να βγάλει σχεδόν 2 εκατ. δολ. μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο.

«Τώρα, ο κύριος στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Wizeo. Το Wizeo γεννήθηκε από τη δουλειά μου με πάνω από 500 πελάτες το μήνα στο Fiverr. Συνειδητοποίησα ότι η διαδικασία για content creation είχε "σπάσει" σε κομμάτια και ότι μια πιο βελτιωμένη πλατφόρμα που θα τα περιέχει όλα σε ένα θα ήταν τεράστιο πλεονέκτημα για επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους. Όλες οι εταιρίες με τις οποίες έχω συνεργαστεί θέλουν το ίδιο πράγμα: έναν τρόπο γρήγορης παρακολούθησης του μάρκετινγκ τους που να είναι αξιόπιστος, αποτελεσματικός και εύχρηστος» εξηγεί. 

«Διαπίστωσα ότι ο τρόπος για να πετύχω ήταν ο συνδυασμός ποιότητας και ποσότητας. Ποτέ δεν απέφευγα την πρόκληση να αναλάβω όλο και περισσότερους πελάτες. Αντίθετα, χρησιμοποίησα τους αλγόριθμους της πλατφόρμας προς όφελός μου, χτίζοντας σταθερά τη φήμη μου και το προφίλ μου σκαρφάλωσε στην κορυφή. Η ομάδα μου αναπτύχθηκε γρήγορα και συμπεριλαμβάνει μερικούς από τους καλύτερους συγγραφείς του κλάδου. Ενώ απαιτώ ταχύτητα, ποιότητα και ακρίβεια από την ομάδα μου, προσφέρω επίσης ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για αυτούς, με ιδιαίτερη έμφαση στις απολαβές τους. Το όραμα του Wizeo είναι να αλλάξει ριζικά τη βιομηχανία δημιουργίας περιεχομένου» αποκαλύπτει.

Αν μπορούσε να συμπυκνώσει τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησε, σε τρεις συμβουλές, θα ήταν οι ακόλουθες:

  1. «Ακολουθήστε τη ζήτηση και προσαρμόστε τις υπηρεσίες που παρέχετε στο βέλτιστο δυνατό».
  2. «Να προτιμάτε ανθρώπους που είναι φοβεροί σε κάτι και όχι σχετικά καλοί σε πολλά».
  3. «Να έχετε πάθος καθώς εάν αγαπάτε αυτό που κάνετε θα μπορέσετε να αντέξετε σε ενδεχόμενες δύσκολες στιγμές αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μην ξεπεράσετε ποτέ μια πιθανή επιχειρηματική σας αποτυχία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: