Microsoft: Επένδυση 1,7 δισ. δολ. σε AI στην Ινδονησία

Newsroom

Η Microsoft ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επενδύσει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ινδονησία τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να δημιουργήσει νέα υποδομή cloud και τεχνητής νοημοσύνης, στον απόηχο της συνάντησης του CEO της, Σάτια Ναντέλα με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας, Τζόκο Γιντόνο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός επεσήμανε πως κεφάλαια θα διατεθούν κεφάλαια και για την εκπαίδευση 840.000 Ινδονήσιων για την απόκτηση δεξιοτήτων που σχετίζονται με την ΑΙ και την ανάπτυξη διάφορων υπολογιστικών προγραμμάτων. «Η νέα γενιά τεχνητής νοημοσύνης αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι παντού, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.

«Οι επενδύσεις που ανακοινώνουμε σήμερα – που καλύπτουν τις ψηφιακές υποδομές, τις δεξιότητες και την εξειδίκευση των προγραμματιστών, θα βοηθήσουν την Ινδονησία να ευδοκιμήσει σε αυτή τη νέα εποχή», πρόσθεσε. Η Microsoft υπογράμμισε επίσης ότι θα συνεργαστεί με κυβερνήσεις, ρυθμικές αρχές, θεσμούς και οργανισμούς ώστε να παράσχει ευκαιρίες για ανάπτυξη δεξιοτήτων πάνω στην ΑΙ σε 2,5 εκατ. ανθρώπους στην Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας έως το 2025.

Η επένδυση της Microsoft θα της επιτρέψει στην Ινδονησία να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες cloud, εκμεταλλευόμενη τις οικονομικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την ΑΙ. Η Ινδονησία έχει έναν αυξανόμενο, νέο και γεμάτο τεχνολογικές γνώσεις πληθυσμό με τη Gen Z – αυτούς που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012 – να αποτελούν σχεδόν το 28% του πληθυσμού, ή 75,49 εκατομμύρια άτομα. Ο αριθμός των millennials, εκείνων που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996, έφτασε τα 69,9 εκατομμύρια άτομα, ή το 25,9% του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: